header photo

کارگاه بین المللی "یوراس " EURAS در دانشگاه تبریز برگزارشد

کارگاه بین المللی "یوراس " EURAS  در دانشگاه تبریز برگزارشد

 دانشگاه تبریز نیز به تاسی از ماموریت دانشگاه ربع رشیدی قبل از سال ۱۳۲۰ و با راه اندازی دو دانشکده فعالیت آموزشی و علمی را آغاز کرد که در طول بیش از هفت دهه فعالیت خود مراکز دیگر از جمله دانشگاه های علوم پزشکی تبریز، اردبیل، صنعتی سهند، بناب، مراغه مستقل و جدا شده اند و در حال حاضر نیز با داشتن بیش از ۲۱ دانشکده، چندین پژوهشکده و گروه پژوهشی، قطب علمی، ۸۰۰ نفر عضو هیات علمی و بیش از ۲۴ هزار  دانشجو یکی از دانشگاه های بین المللی، سطح یک و برتر کشور است.

تبریز- ایرنا - آکادمی بین المللی "یوراس " EURAS  امروز با حضور مصطفی آیدین، رئیس اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا و جمعی از مدیران و کارشناسان همکاری های بین المللی دانشگاه ها و همچنین اعضای هیات علمی و مدیران علاقمند دانشگاه های منطقه شمالغرب کشور به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار شد.

سعید شجاعی مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه تبریز روز چهارشنبه در آیین آغاز بکار این آکادمی اظهار داشت: این کارگاه علمی بیشتر در راستای بین المللی سازی فعالیت های دانشگاهی و توسعه همکاری های مشترک با اتحادیه دانشگاه های اوراسیا برگزار می شود.

وی با تاکید بر اینکه در این آکادمی روش های موثر بین المللی سازی مناسب فعالیت های دانشگاهی توسط اساتید اتحادیه دانشگاه های اوراسیا و همچنین اساتید ایرانی تدریس می شود، تصریح کرد: این کارگاه با حضور اعضای شرکت کننده از دانشگاه های ایران،  مدیران و کارشناسان همکاری های بین المللی دانشگاه ها و همچنین اعضای هیات علمی و مدیران علاقمند دانشگاه های منطقه شمالغرب کشور برگزار می شود.

مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه تبریز،  با اشاره به محورهای این آکادمی، اضافه کرد: روش های بهبود مهارت ها، ارتقاء دانش، گسترش افق دید در حوزه آموزش عالی بین المللی، نحوه اثر بخش تر نمودن استراتژی های بین المللی سازی، رویه ها وگرایشات رایج در بین المللی سازی و آموزش عالی بین الملل و ... از جمله موارد مورد بحث این آکادمی است.

شجاعی با بیان اینکه اولین آکادمی دو سال پیش به میزبانی دانشگاه صنعتی امیر کبیر برگزار شده بود، اعلام کرد: در حال حاضر بیش از ۶۰ دانشگاه در منطقه اروپا و آسیا عضو اتحادیه دانشگاه های اوراسیا هستند که دانشگاه تبریز نیز از جمله آنهاست.

میررضا مجیدی رئیس دانشگاه تبریز هم با معرفی برخی ظرفیت های علمی استان آذربایجان شرقی و به ویژه دانشگاه تبریز اظهار داشت: شهر تبریز در طول تاریخ در کشور ایران به عنوان مهد علم، ادب و مرکز علم و دانش مطرح است، به طوریکه حدود ۸۰۰ سال پیش دانشگاه ربع رشیدی در این شهر تاسیس شد که ویژگی های دانشگاه های نسل سوم این دوره را داشت و به عنوان یک مرکز علمی کارآفرین از نقاط مختلف جهان دانشجو پذیرش و تربیت می کرد.

 وی ادامه داد: دانشگاه تبریز نیز به تاسی از ماموریت دانشگاه ربع رشیدی قبل از سال ۱۳۲۰ و با راه اندازی دو دانشکده فعالیت آموزشی و علمی را آغاز کرد که در طول بیش از هفت دهه فعالیت خود مراکز دیگر از جمله دانشگاه های علوم پزشکی تبریز، اردبیل، صنعتی سهند، بناب، مراغه مستقل و جدا شده اند و در حال حاضر نیز با داشتن بیش از ۲۱ دانشکده، چندین پژوهشکده و گروه پژوهشی، قطب علمی، ۸۰۰ نفر عضو هیات علمی و بیش از ۲۴ هزار  دانشجو یکی از دانشگاه های بین المللی، سطح یک و برتر کشور است.

رئیس دانشگاه تبریز با تاکید بر اینکه این دانشگاه در عرصه های توسعه همکاری های بین المللی نیز جزو پیشگامان دانشگاه های ایران بوده است، اعلام کرد: دانشگاه تبریز هم اکنون با ۲۰۰ دانشگاه از کشورهای مختلف جهان قرارداد و تفاهم نامه همکاری دارد و در همین راستا نیز در اتحادیه های بزرگ بین المللی از جمله اتحادیه دانشگاه های جهان (IAU)، اتحادیه دانشگاه های بین المللی (IUC) و اتحادیه دانشگاه های منطقه قفقاز(KUNIB) و آژانس دانشگاههای فرانسوی زبان،   AUF حضوری فعال دارد.

 مجیدی همچنین با اشاره به ویژگی های مهم دانشگاه های تاثیرگذار و جهانی افزود: دانشگاه ها از بدو شکل گیری و تاسیس جهانی هستند و از این رو حرکت به سمت بین المللی شدن، جهانی فکر و عمل کردن، تبدیل علم و دانش با ایده های جدید به ثروت و توسعه همکاری و ارتباط با جامعه و صنعت و حرکت به سمت دانشگاه های نسل سوم و کارآفرین را می توان از جمله ویژگی بارز دانشگاه های مهم، تاثیرگذار و جهانی اعلام کرد.

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه ها باید در عمل به سمت جهانی شدن حرکت کنند؛ اظهار کرد: دانشگاه ها برای اینکه در عرصه های بین المللی مطرح شوند از جمله تولید علم و فناوری، جذب نخبگان، جذب دانشجوی خارجی، اجرای طرح ها، برگزاری دوره ها و همایش ها باید با توجه به شاخص ها و معیارهای جهانی حرکت کنند.

رئیس دانشگاه تبریز همچنین با تاکید بر اینکه امروزه بزرگترین ملاک قدرت کشورها و ملت ها بر اساس میزان تولید علم و فناوری است، خاطرنشان کرد: تولید علم در ذات تمامی انسانها است و باید شکوفا شود.

مصطفی آیدین رئیس اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا نیز در مراسم آغاز بکار آکادمی یوراس اظهار داشت: این کارگاه فرصت خوبی برای آشنایی و شناسایی ظرفیت های دانشگاه های منطقه و به خصوص دانشگاه تبریز است که ضمن معرفی این توانمندی ها می توان توسعه همکاری با دیگر دانشگاه های عضو اتحادیه  اوراسیا را تسهیل کرد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه امروزه دانشگاه ها با توجه به رسالت و وظیفه شان در قبال جامعه خود بار سنگینی بر عهده دارند، تاکید کرد: از آنجایی که دنیا هر روز در حال تحول و تغییر است دانشگاه ها به خاطر نقش تعیین کننده ای که در تحولات آن دارند، باید به سمت جهانی شدن و نیاز عصر امروز حرکت کنند.

وی خاطرنشان کرد: در دنیای امروز داشتن قدرت جهانی، نوآوری، رشد و توسعه، خلاقیت، اطلاعات و دانش، ثروت، حل مشکلات جامعه و صنعت وابسته به کار و تلاش دانشگاهیان است و از این رو باید دانشگاه ها پیشگام تحولات و برطرف کردن نیازهای جامعه خویش باشند.

رئیس اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا تاکید کرد: دانشگاه ها علاوه بر اینکه می توانند نیازهای جامعه خویش را برطرف کنند، باید مسایل جهانی سایر کشورها نیز برایشان با اهمیت باشد و با توسعه همکاری های بین المللی و تولید علم و دانش به رفع نیازهای دیگر کشورها هم کمک کنند.

وی گفت: برای اینکه دانشگاه ها در عرصه بین المللی مطرح باشند باید با توجه به شاخص ها و معیارهای بین المللی کار کنند، زیرا که امروز دیگر جهان به صورت یک دهکده بزرگ جهانی اداره می شود و بنابراین باید تولید فکر و عمل جهانی داشته باشند.   

حسین گونگور سرکنسول کشور ترکیه در شهر تبریز نیز در آیین آغاز بکار این کارگاه علمی گفت: کشور ایران و ترکیه به خاطر داشتن مشترکات تاریخی، فرهنگی و اجتماعی می تواند در حوزه های مختلف از جمله تولید علم و فناوری با توجه به نیاز ملت ها و کشورهای دو طرف همکاری نزدیکی داشته باشند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه دیپلماسی علمی بیش از سایر بخش ها می تواند، کشورها و ملت را به همدیگر نزدیکتر کند، تاکید کرد: باید از این ظرفیت موجود برای رشد و پیشرفت کشورها استفاده کرد.

سرکنسول کشور ترکیه در شهر تبریز با اعلام اینکه دانشگاه های کشور ترکیه آماده هرگونه توسعه همکاری مشترک با دانشگاه های ایران و به ویژه با دانشگاه های شهر تبریز و در راس آنها با دانشگاه تبریز هستند، یادآوری کرد: با بازدیدی که از مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی موجود در شهر تبریز انجام شده است به ظرفیت های  این مرکز پی برده ایم و بر این اساس آماده همکاری مشترک هستیم.

وی همچنین با تاکید بر اینکه در حال حاضر در بین دانشگاه های ایران، دانشگاه تبریز در راس همکاری با دانشگاه های کشور ترکیه است، گفت: ما باید بیش از اینها با توجه به نیاز ملت ها و کشورهای خود همکاری نزدیکی داشته باشیم.

به گزارش ایرنا در این کارگاه یک روزه در مورد روش های بهبود مهارت ها، ارتقاء دانش، گسترش افق دید در حوزه آموزش عالی بین المللی، نحوه اثر بخشی استراتژی های بین المللی سازی، رویه ها و گرایشات رایج در بین المللی سازی و آموزش عالی بین الملل بحث شد.

 

Go Back

Comment