header photo

خصوصی سازی را سرعت می بخشیم

وزیر اقتصاد:

خصوصی سازی را سرعت می بخشیم

در مورد مالیات بر ارزش افزوده قائل به کاهش هستم

در حالیکه خصوصی سازی باعث تعطیلی بسیاری از بنگاههای تولیدی شده و هزاران کارگر را  به ارتش بیکاران سوق داده است و بدنبال آن اعتراضات شدید کارگری را در پی داشته است. اصرار به ادامه این سیاست، خیانتی است به منافع ملی و نا دیده گرفتن خواست میلیونی مردم، به ویژه خواست کارگران کشور. سخنان فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد دولت روحانی بیانگر این واقعیت است که سیاست کلان جمهوری اسلامی در خدمت سیاست های اقتصاد نئولیبرالی و بر خلاف منافع ملی شتاب می گیرد. دژپسند در نشست با سرمایه دارانی که طی این سال ها به غارت کشور مشغول بوده اند، می گوید:

 شما انسان‌های ثروتمندی هستید که تمام جامعه از ثمره و میوه‌های آن بهره‌مند می‌شوند. شما موجب افزایش میزان اشتغال، صادرات و سهم اقتصاد ایران در اقتصاد بین‌الملل هستید، از همین روی از خدا درخواست دارم تا ثروت شما چندین برابر شود.

وی افزود: اگر این ثروت آفرینی در چارچوب قانون باشد امیدوارم تا بی‌نهایت هم ادامه داشته باشد، آنچه بد است، کنز پول است. شما باید موتور محرک اقتصاد و زمینه‌ساز اعتلای اقتصاد باشید تا سهم ما در اقتصاد بین‌الملل افزایش یابد.

دژپسند تصریح کرد: ما بسته‌ای را تدوین کرده‌ایم که محتوای آن رونق سرمایه‌گذاری، افزایش تولید و مدیریت تورم است و بنده خواهش می‌کنم تا کارآفرینان پیشنهادات خود را در این زمینه برای ما ارسال کنید.

وزیر اقتصاد با اشاره به موضوع خصوصی‌سازی‌ها گفت: اگر بند «الف» و «ب» اصل ۴۴ اجرا می‌شد، خصوصی‌سازی واقعی صورت می‌گرفت و نتایج بهتری عاید می‌شد. ما به دنبال سرعت بخشیدن به واگذاری‌ها و میدان دادن به بخش خصوصی هستیم و در این دو ماه دستور دادیم تا مقررات‌زدایی صورت بگیرد و در این زمینه با هیچ‌کسی شوخی نداریم.

دژپسند در پاسخ به انتقادات کارآفرینان مبنی بر بالا بودن مالیات بخش مولد کشور گفت: سعی می‌کنیم افراد خوش‌حساب و خوش رفتار مالیاتی تنبیه نشوند، اگر نسبت نرخ مالیات به تولید ناخالص‌ داخلی اسمی پایین است، نباید فشار آن را بر مؤدیان خوش‌حساب بیاوریم، شما کمک کنید تا فرار مالیاتی را کاهش دهیم و آنها را به تور بیاندازیم.

وی افزود: در مورد مالیات بر ارزش افزوده قائل به کاهش هستم و قانون آن در آستانه نهایی شدن است تا با نصب صندوق مکانیزه این مالیات به مصرف‌کننده نهایی انتقال یابد.

‌دژپسند در مورد افزایش سرمایه در گردش واحدهای تولیدی گفت: چندین جلسه در این مورد در هیات دولت صورت گرفته است تا سرعت تامین سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی بویژه تولیدکنندگان کالاهای اساسی افزایش یابد و  آقای رییس‌جمهور هم این موضوع را با جدیت پیگیر هستند.

وی خاطرنشان کرد: اینکه شما انتقاد دارید که چرا بانک‌ها تسهیلات نمی‌دهند، باید توجه داشته باشید که برخی بانک‌ها ۱۱۵ درصد سپرده‌های خود را وام می‌دهند تا تولیدکنندگان را تامین مالی کنند. البته نباید فراموش کرد که بانک‌ها با مشکل معوقات روبه‌رو هستند.

وزیر اقتصاد در مورد نرخ پایه صادراتی گفت: این نرخ باید براساس نظرات کارشناسی تعیین شود و پیشنهاد می‌کنم تا زمان بررسی نهایی بصورت معاهده بین بانک مرکزی، گمرک و کارآفرینان علی‌الحساب آن ۷۰ درصد در نظر بگیرید.

 

Go Back

Comment