header photo

حذف آموزش رشته‌های ریاضی و تجربی در ۳۵ منطقه کشور

حذف آموزش رشته‌های ریاضی و تجربی در ۳۵ منطقه کشور

وزیر اسبق آموزش و پرورش اعلام کرده در ۳۵ منطقه کشور رشته‌های ریاضی و تجربی در مدارس تدریس نمی‌شود.

به گفته علی اصغر فانی از میان ۷۵۰ منطقه آموزشی کل کشور حدود ۱۰۵ منطقه از نظر آموزشی محروم هستند. او درتوضیح وضعیت آموزشی این مناطق  از حذف خودکار رشته ریاضی و تجربی در بخش زیادی از مدارس خبر داده و گفته: « در ۳۵ منطقه کشور اصلا رشته ریاضی و تجربی تدریس نمی‌شود و این یعنی از ۳۵ نقطه از ایران هیچ‌گاه پزشک، پرستار و مهندس وارد جامعه نمی‌شود. همچنین در ۴۰ منطقه ۱۲ هزار دانش‌آموز پایه دوازدهم داریم که فقط ۵۰۰ نفرشان در رشته ریاضی تحصیل می‌کنند. حدود ۹ هزار نفر در ادبیات و علوم‌انسانی درس می‌خوانند و بقیه هم تجربی هستند.»

به گفته او در میان رشته‌های فنی‌وحرفه‌ای رشته خانه‌داری به‌طور گسترده در مدارس دخترانه ارائه می‌شود. وزیر اسبق آموزش و پرورش می‌گوید «در مناطق انتهایی لیست، مدیران مدارس برای اینکه خودشان را راحت کنند و نرخ پوشش تحصیلی را بالا ببرند، رشته مدیریت خانواده را که همان خانه‌داری است، توسعه داده‌اند. این یعنی وضعیت فنی و حرفه‌ای هم خوب نیست و فقط آمارسازی می‌کنند.»

یکی از شاخص‌های ارزیابی ۱۰۵ منطقه آموزشی محروم، مساله تحصیل دختران است. طبق آمار وزیر اسبق آموزش و پرورش فقط  ۲۵ تا ۳۰ درصد دانش‌آموزان این مناطق را دختران تشکیل می‌دهند. همچنین در ۴۰ منطقه آخر از ۷۵۰ منطقه آموزشی کشور، جمعیت دانش‌آموزان در متوسطه اول(راهنمایی قدیم) نصف می‌شود، یعنی از ۱۰۰ دانش‌آموز پایه ششم، فقط ۵۰ نفر به پایه هفتم می‌‌روند و بدتر اینکه در دوره متوسطه دوم دوباره ورودی‌ها نصف می‌شود و این یعنی ریزش و ترک‌تحصیل دانش‌آموزان در این مناطق.

فانی وزیر اسبق آموزش‌وپرورش در حالی از این آمارها خبر می‌دهد که فقر آموزشی  سال‌هاست خروجی عملکرد وزارت آموزش و پرورش و کالایی شدن آموزش  بوده و کرونا هم در این مدت بر آتش آن دامن زده و اوضاع را وخیم‌تر کرده است. کمبود مدرسه یا امکانات آموزشی در برخی مناطق، ممانعت اغلب خانواده‌ها از تحصیل دختران در دوره راهنمایی و متوسطه، ترک تحصیل پسران به‌دلیل بی‌انگیزگی یا اشتغال زودهنگام، کمبود یا مهاجرت معلم از برخی روستاها و چندین علت دیگر باعث شده هنوز آمار کودکان و نوجوانان بیرون از مدرسه در این مناطق بالا باشد. آذر امسال، مدیران آموزش و پرورش چند استان کشور ازجمله خوزستان، خراسان‌رضوی و قزوین آمار بالایی از بازماندگی تحصیلی کودکان و ترک تحصیل نوجوانان در مناطق خود ارائه کرده و نسبت به ایجاد موج کم‌سوادی و بی‌سوادی هشدار دادند.

منبع: همشهری

Go Back

Comment