header photo

در آذربایجان چه می گذرد؟

در آذربایجان چه می گذرد؟

تاراج جنگلهای ایران توسط سران و آقازاده‌ها همچنان ادامه دارد

در کمتر از ۳ سال نزدیک به ۴ میلیون هکتار از جنگلهای ایران نابود شده است

جنگلهای ایران و سایر نقاط دنیا به عنوان ریه زمین در چرخه حیات موجودات زنده نقش اساسی دارد. هر یک هکتار جنگل ۲.۵ تن اکسیژن تولید می‌کند. این میزان برای تنفس یک سال ۱۰ نفر کافی است. جنگلها دی‌اکسید کربن هوا را دریافت کرده و با عمل فتوسنتز آن را به اکسیژن تبدیل می‌کنند. جنگلها در جلوگیری از فرسایش خاک و جاری شدن سیلاب‌ها نقش مهمی دارند. هر هکتار جنگل از فرسایش ۲ تن خاک جلوگیری می‌کند.

بنا به گزارش مرکز آمار ایران وسعت جنگلهای ایران در سال ۱۹۰۰ میلادی نزدیک به ۱۹ میلیون هکتار بود. اما این رقم در سال۲۰۱۲ به ۱۴.۴ میلیون هکتار کاهش یافته است. نابودی یکباره جنگلها سرعتی باور نکردنی دارد. تنها از سال ۹۲ تا ۹۵ نزدیک به ۳.۷ میلیون هکتار جنگل در کشور نابود شده است. در کمتر از ۱۲۰ سال ۴۳ درصد جنگل‌های ایران نابود شده است.

در ۴۰ سال گذشته جنگلهای ایران مدام در خطر نابودی و تاراج بوده‌‌اند. به جرات می‌توان گفت هیچ جنگلی در کشور نیست که از تاراج مافیای چوب و قاچاق در امان مانده باشد. مافیای چوب بعد از ممنوعیت قطع درخت در جنگل‌های شمال به سمت غرب کشور آمده است. بیشترین فعالیت در جنگل‌های مریوان و سروآباد انجام شده است. جنگل‌های زاگرس نزدیک به ۴۰ درصد آب کشور را تامین می‌کنند با تخریب جنگل‌ها، سیلاب‌های شدید و خشکسالی در این مناطق افزایش یافته است. عدم نظارت جدی و فساد و لابی باعث ادامه‌دار بودن این تخریب شده است.

به گزارش بهار نیوز (۱۶ مرداد۱۴۰۰) روزانه بین ۲۰۰ تا ۲۲۰ کامیون چوب از شمال زاگرس و لرستان و اخیرا جنوب زاگرس به تهران و شمال کشور حرکت می‌کنند. وابسته بودن قاچاقچیان به سران و یا عوامل حکومت باعث شده که کسی نتواند مانع کار آنها شود.

فقر و تنگدستی باعث شده که بسیاری از روستاییان و عشایر منطقه به منظور تامین سوخت به قطع درختان مبادرت کنند. اما این میزان در مقابل تاراج جنگل‌ها ناچیز و بشمار نمی‌آید.

تاراج جنگلهای ایران سالیان است که توسط سران حکومت ادامه دارد. جنگل‌ها نیز مانند آب‌های زیر‌زمینی و جاری و بسیاری از ثروت‌های طبیعی کشور به غارت رفته است. تنها راه نجات کشور از قتل عام طبیعت توسط دیکتاتوری حاکم کوتاه کردن دست آنان از سرنوشت کشور است. در این صورت است که می‌توان به زنده شدن دوباره طبیعت ایران امیدوار بود.

 

تجمع کشاورزان میانه در اعتراض به انتقال آب روستای سفید خانی

روز شنبه ۱۶ مردادماه ۱۴۰۰، مردم و کشاورزان شهرستان میانه در اعتراض به انتقال آب روستای سفیدخانی به مناطق دیگر و بی‌آبی این روستا دست به اعتراض زدند

تعداد زیادی از مردم و کشاورزان با پارک خودروها و تراکتورهایشان در کنار جاده ورودی شهر میانه دست به تجمع زدند.

فیلمی از این تجمع در فضای مجازی به نمایش گذاشته شده است که در آن می‌گوید: «امروز ۱۶ مردادماه سال ۱۴۰۰، روستای سفیدخانی واقع در بخش کندوان شهرستان میانه است. آب کشاورزی این روستای سفیدخانی و علی‌بیگلو از چشمه‌های اراضی….تامین می‌شود.

این دو روستا دچار کمبود شدید آب در بخش کشاورزی هستند. ولی  چند وقت پیش اداره امور آب میانه به دهیار روستای آوین، اجازه داده است که آب را از این منطقه خارج کند. این درحالی‌ست که روستای آوین از منابع آب غنی‌تری برخوردار است. این روستا هیچ کمبود آب ندارد».

این خبرنگار در ادامه می‌گوید: «این راهپیمایی در جهت جلوگیری از انتقال آب ترتیب داده شده است».

کشاورزان این منطقه با پارک تراکتورهای خود در کنار جاده، در اعتراض به انتقال آب تجمع کرده‌اند. مردم نیز با پارک خودروهای خود در کنار جاده از این تجمع اعتراضی حمایت می‌کنند.

کشاورزان معترض بنری در پشت تراکتورهای خود نصب کرده‌اند که بر روی آن نوشته شده است: «آب سفیدخانی را نبرید».

انتقال آب بسیاری از مناطق حاصلخیز ایران توسط مقامات سودجو برای تامین آب مناطق اقتصادی و یا کشاورزی وابسته به خود، بسیاری از کشاورزان را دچار ورشکستگی کرده است.

انتقال آب کارون، زاینده‌رود و چهارمحال بختیاری و بسیاری دیگر از شهرستان‌ها اعتراضات بسیار گسترده‌ای را در پی داشته است.

اعتراضات مردم خوزستان به بی آبی از گسترده‌ترین اعتراضات مردمی طی سالیان اخیر بوده است.

در طی هفده روز اعتراض خوزستان بسیاری از شهرهای دیگر ایران به حمایت از آن برخاستند.

 

چند فعال رسانه‌ای به اتهام نشر مطالب ضد دین در سراب بازداشت شدند

خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران از بازداشت گردانندگان یک صفحه اینستاگرامی در شهرستان سراب از توابع استان آذربایجان شرقی توسط مأموران اداره اطلاعات این شهر خبر داده است. اتهام این افراد انتشار مطالب «موهن» و «ضد دینی و امنیتی» در اینستاگرام اعلام شده است. به‌نوشته این منبع، عنوان این صفحه اینستاگرامی، «سارابلیلار» بوده که گردانندگان آن در طی «یک عملیات پیچیده» توسط مأموران امنیتی بازداشت شده‌اند. در خبر منتشر شده در خبرگزاری فارس، اشاره‌ای به هویت بازداشت شدگان نشده است. جواد اکرمی، امام جمعه سراب اما ضمن تشکر از مأموران وزارت اطلاعات بابت این انجام این عملیات، اعلام کرده که بازداشت شدگان «در یکی از روستاهای سراب» مشغول به انتشار مطالب «موهن و ضد دینی» بوده‌اند. در سال‌های گذشته، بسیاری از نهادهای بین المللی از جمله سازمان گزارشگران بدون مرز همواره از حکومت جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از سرکوب‌گرترین کشورها در چهار دهه گذشته در زمینه آزادی رسانه در جهان نام برده است. رده‌بندی جهانی آزادی رسانه‌ها گردآوری شده از سوی گزارش‌گران بدون مرز که در مدت یک‌سال وضعیت روزنامه‌نگاری را در ۱۸۰ کشور جهان بررسی می‌کند، نسان می‌دهد جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهای جهان است که از آغاز انتشار رده‌بندی جهانی آزادی رسانه‌ها از سال ۱۳۸۱ به این سو، به علت سرکوب حکومتیِ آزادی اطلاع رسانی، همواره در پایین‌ترین رده‌های جدول قرار داشته است.

 

بالگردهای اعزامی برای اطفای آتش‌سوزی در جنگل‌های ارسباران کارایی ندارند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان‌شرقی اعلام کرد: بالگردهای اعزامی از تهران برای اطفای آتش‌سوزی در جنگل‌های ارسباران به دلیل نقص فنی، کارایی ندارند.

محمدباقر هنربر روز شنبه در گفت و گو با ایرنا تشریح کرد: مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی ۲ عدد بسکت موجود در آتش نشانی تبریز و اداره کل منابع طبیعی استان را در اختیار بالگردهای اعزامی قرار داده است، اما آنها به دلیل نقص فنی نمی توانند از سبدها استفاده کنند

وی اضافه کرد: این در حالی است که استاندار و رییس کل دادگستری آذربایجان شرقی، دادستان مرکز استان، نماینده کلیبر و هوراند در مجلس شورای اسلامی، دادستان کلیبر و امام جمعه این شهرستان از ۲ روز گذشته به طور مداوم در حال پیگیری برای اعزام امکانات فنی از تهران برای اطفای آتش در جنگل های ارسباران هستند

هنربر یادآوری کرد: البته آتش سوزی با حضور اجتماعات محلی و نیروهای منابع طبیعی، هلال احمر، بسیج و سپاه صبح دیروز خاموش شده بود، اما از عصر روز گذشته آتش بار دیگر در منطقه «کیارق» شروع شده است

وی اضافه کرد: از صبح امروز حدود ۱۰۰ نیروی انسانی از ارگان های فوق الذکر با هم افزایی و تشریک مساعی در حال تلاش برای اطفای آتش هستند و قرار است نیروهای ارتش نیز به آنها ملحق شوند، اما بدیهی است که تسریع و تسهیل اطفای آتش سوزی، مستلزم استفاده از بالگرد آب پاش است

آتش‌سوزی جنگل‌های ارسباران از ساعت ۱۶ روز پنجشنبه چهاردهم مرداد در مناطق «بابایلی» و «قاسم کندی» کلیبر آغاز شده بود که با اعزام تیم‌های واکنش سریع آتش‌نشانی تبریز و جمعیت هلال احمر، سپاه، بسیج، یگان حفاظت منابع طبیعی، محیط زیست، نیروی انتظامی و راهداری مهار شده بود.

جنگل‌های ارسباران ناحیه کوهستانی وسیعی در شمال آذربایجان‌شرقی است که در محدوده شهرستان‌های اهر، کلیبر  و ورزقان قرار دارد و یونسکو ۷۲ هزار و ۴۶۰ هکتار از آن را به عنوان ذخیره‌گاه زیست‌کره ثبت کرده است.

نامه بابک دادبخش از زندان اردبیل

بابک دادبخش، زندانی سیاسی در زندان اردبیل با نوشتن نامه‌ای خطاب به رئیس قوه قضاییه درخواست اجرای عدالت در خصوص پرونده خود را کرده است. آقای دادبخش با اعتراض به روند پرونده خود در بخشی از نامه نوشته است « بدون دسترسی به وکیل حقیقی در یک جلسه فقط و فقط ۱ دقیقه محاکمه شدم و اجازه دفاع به من داده نشد! حال امیدوارم اکنون صحبت از بازبینی پرونده‌ها در قوه قضاییه مطرح است، پرونده من نیز مورد بررسی قرار گیرد.»

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بابک دادبخش، زندانی سیاسی در زندان اردبیل با نوشتن نامه‌ای خطاب به رئیس قوه قضاییه درخواست اجرای عدالت در خصوص پرونده خود را کرده است.

متن این نامه، که جهت انتشار به دست هرانا رسیده است، در ادامه می آید:

«ریاست قوه قضاییه! احتراما اینجانب بابک دادبخش، زندانی شکنجه شده، زندانی که ناعدالتی به صورت صد درصد در موردش اعمال شده، چنین عرض می‌کنم: در حالی به ۲۵ سال زندان محکوم شده‌ام که وادار به تسلیم به رای شده بودم تا دادنامه‌ام تحویل داده شود! حال نمی‌دانم، چرا؟ به چه دلیلی و طبق چه اصول و قوانینی به این میزان حبس محکوم شده‌ام!

در حالی که بیماری اعصاب و روانم مورد تایید پزشکی قانونی قرار گرفته و غیرمسلح بازداشت شده‌ام. بدون دسترسی به وکیل حقیقی در یک جلسه فقط و فقط ۱ دقیقه محاکمه شدم و اجازه دفاع به من داده نشد! حال امیدوارم اکنون صحبت از بازبینی پرونده‌ها در قوه قضاییه مطرح است، پرونده من را نیز مورد بررسی قرار دهید. پرونده من با پرونده‌سازی و بزرگ‌نمایی تنظیم شده است. اکنون نیز چیز زیادی نمی‌خواهم! فقط دادنامه‌ام را می‌خواهم که ببینم چرا و چگونه محکوم شده‌ام؟!

این حق من است که مبنی بر عدالت و قانون دادنامه را رویت کنم تا بتوانم مطابق با آن درخواست اعاده دادرسی کرده و حقوق خود را احقاق کنم. امیدوارم عدالت برقرار شده و حقوقم اعاده شود. چشم به راه عدالتم! انشالله که جوابم و وعده اقدام موثر را بدهید! پرونده من به شعبه ۱ اجرای احکام دادسرای اوین ارجاع داده شده است.

بابک دادبخش / مردادماه ۱۴۰۰/ زندان اردبیل.»

بابک دادبخش ۳۸ ساله، متولد و اهل اردبیل است او که متاهل و دارای دو فرزند بود طی سانحه ای همسر و یکی از فرزندانش را از دست داده است. او پیش از این نیز در سالهای ۸۶ تا ۸۸ در زندان اوین به سر تحمل حبس کرده بود که با غیبت در زمان مرخصی کماکان با پرونده باز روبرو است.

Go Back

Comment