header photo

هواداران مورالس تظاهرات تازه‌ای آغاز کردند

هواداران مورالس تظاهرات تازه‌ای آغاز کردند

هواداران «اوو مورالس» رئیس جمهوری مستعفی بولیوی در حمایت از وی تظاهرات کردند.

به گزارش پنجشنبه خبرگزاری فرانسه، تظاهرات هواداران مورالس در حالی است که «ژانین آنیز» رئیس جمهوری موقت بولیوی تلاش‌ها برای تحکیم موقعیت خود را آغاز کرده است.

آنیز که روز پنجشنبه سوگند یاد کرد، فرماندهان جدیدی در ارتش گمارده و نیمی از کابینه ۲۰ نفره خود از جمله وزیر دفاع را معرفی کرده است.

فرناندو لوپز خولیو وزیر دفاع جدید در سخنانی در کالج نظامی لاپاز پایتخت بولیوی گفت: ما آمده‌ایم که کشور را آرام کنیم.

فعالیت برخی کسب‌ وکارها به حالت عادی برگشته اما مدارس و دانشگاه‌ها همچنان تعطیل است و بسیاری از ایستگاه‌های پمپ بنزین هنوز فعالیت خود را از سر نگرفته‌اند.

در همین حال، هواداران مورالس نیز روز پنجشنبه تظاهرات تازه‌ای را آغاز کرده و به سمت ساختمان‌های دولتی حرکت کردند.

چهارشنبه شب پلیس ضدشورش با صدها نفر از هواداران مورالس که علیه آنیز دست به تجمع زده بودند درگیر شد.

مورالس آنیز را به کودتا علیه خود متهم کرده است. او که به مکزیک پناهنده شده، در توئیتر به انتقاد از دولت جدید روی آورده است.

آنیز از مکزیک به دلیل اینکه مورالس را از انتقاد از دولت خودخوانده‌اش منع نکرده است، انتقاد کرد. وی پنجشنبه در یک کنفرانس خبری گفت: دولت مکزیک نباید اجازه دهد که چنین اتفاقی بیافتد.

دولت مکزیک همانند سایر دولت‌های چپگرای آمریکای لاتین تحولات بولیوی را کودتا خوانده است. اما این در حالی است که آمریکا، گواتمالا، کلمبیا و بریتانیا آنیز را به رسمیت شناخته‌اند.

ممنوعیت حضور مورالس در انتخابات

آنیز گفته که مورالس و معاونش «آلوارو گارسیا» نمی‌توانند در انتخابات آتی بولیوی شرکت کنند اما حزب وی می‌تواند در انتخابات حضور داشته باشد. او تاریخی برای انتخابات تعیین نکرد.

حزب «جنبش سوسیالیسم» وابسته به مورالس، آنیز را به «دامن زدن به خشونت» متهم کرد.

از سوی دیگر، تیم آنیز «خوان رامون کوینتانا» یکی از وزیران دولت مورالس را به هدایت مخالفت‌ها علیه آنیز متهم کرده است.

در همین حال، آنیز در نخستین اقدام در حوزه سیاست خارجی «خوان گوایدو» را به عنوان رئیس جمهوری موقت ونزوئلا به رسمیت شناخت.

این تصمیم وی اقدامی علیه «نیکولاس مادورو» رئیس جمهوری چپگرای ونزوئلا و بیانگر تغییر ائتلاف‌ها در آمریکای لاتین است. مورالس از متحدان مادورو بود.

مورالس، نخستین رئیس جمهوری بومی بولیوی به شمار می‌آید که همزمان با موج پیروزی چپگرایان آمریکای لاتین در اوایل قرن بیست و یکم به قدرت رسید. بسیاری از مردم بولیوی مورالس شصت ساله را قهرمان فقرا می‌دانند که باعث شد اقتصاد کشور رشد مناسبی داشته باشد.

پس از انتخابات ریاست جمهوری بیستم اکتبر (۲۸ مهر)، اپوزیسیون مدعی تقلب در انتخابات شد و درگیری‌های خشونت‌آمیزی رخ داد. پس از آنکه «سازمان کشورهای آمریکایی» (OAS) روز یکشنبه گزارشی درباره تقلب در جریان انتخابات ارائه کرد، ارتش بولیوی خواستار کناره‌گیری مورالس شد و در نهایت، وی استعفایش را اعلام کرد.

گزارش‌ها حاکی است که درگیری‌های یکماهه در بولیوی ۱۰ کشته و حدود ۴۰۰ زخمی برجای گذاشته است.

Go Back

Comment