header photo

واکنش نیروهای مترقی و دمکرات نسبت به ترور قاسم سلیمانی

واکنش نیروهای مترقی و دمکرات نسبت به ترور قاسم سلیمانی

چامسکی: آمریکا را بزرگترین تهدید صلح جهانی دانست

وزیر خارجه کوبا نسبت به‌ عواقب ترور سردار سلیمانی به امریکا هشدار داد

سناتور آمریکایی: حمله آمریکا به مراکز فرهنگی جنایت جنگی است

حزب کمونیست آمریکا به جنگ ترامپ با ایران: “نه” می گوید

پارلمان عراق به خروج نیروهای آمریکایی از کشور رای داد

چامسکی: آمریکا را بزرگترین تهدید صلح جهانی دانست

نظریه پرداز مشهور آمریکایی در انتقاد به سیاست‌های واشنگتن نسبت به ایران، گفت نظر سنجی‌های مراکز معتبر نشان می‌دهد آمریکا بزرگترین تهدید برای صلح جهانی است.

نوام چامسکی روز شنبه در مدرسه جدید نیویورک توضیح داد که چرا معتقد است ایالات متحده بزرگترین تهدید برای صلح جهانی است.

وی با بیان اینکه حزب پیشین جمهوریخواه اکنون به یک “یاغی تندرو” تبدیل شده که هرگونه سیاست‌های پارلمانی را رها کرده است، افزود: ممکن است آنها در افزایش تحریم‌ها و حتی تحریم ثانویه بر کشورهای دیگر موفق باشند و اقدامات دیگری را برگزینند که ایران را از توافق با آمریکا دور کند.

این اندیشمند آمریکایی ادامه داد: به هرحال، این به معنای آن نیست که توافق هسته ای ایران باطل است چرا که این توافق بین ایران و آمریکا نبود بلکه توافقی بین ایران و گروه ۱+۵ بود که پنج عضو دارای حق وتوی شورای امنیت همراه با آلمان آن را پذیرفته بودند.

چامسکی اضافه کرد: آن سوی توافق هم ایران بود که پس از آن، به چین و هند خواهند پیوست که پیش از این راه‌هایی برای دور زدن محدودیت‌های آمریکا در تعامل با ایران یافته بودند. اگر آنها این کار را انجام دهند، آنها به جمع کثیری از جهان یعنی جنبش عدم تعهد می پیوندند که به طور جدی از حق ایران در تعقیب برنامه صلح آمیز هسته ای به عنوان عضو ان پی تی حمایت کرده‌اند.

وی با بیان اینکه اگر کشورهای دیگر همچنان به این توافق عمل کنند که اینگونه می تواند باشد، آمریکا در جهان منزوی خواهد شد، اظهار کرد: اگر به قطعنامه سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره کوبا هم بنگرید، که معمولا این خبر در آمریکا منتشر نمی شود، خواهید دید که آمریکا به طور اساسی در این باره تنها است.

این نظریه‌پرداز آمریکایی یادآور شد اخیرا اسرائیل هم به آمریکا پیوسته است به خاطر اینکه مجبورند به آنها بپیوندد اما در نیمکره غربی، آمریکا برای سال‌ها به طور کامل منزوی بوده است.

چامسکی به اقدام اوباما برای بهبود روابط با آمریکا اشاره کرد و گفت: اگرچه اوباما با ژست صلح خواهانه به سمت روابط با کوبا رفت اما در واقع به دلیل آن بود که آمریکا تنها بود.

وی با اشاره به سیاست آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران، افزود: در این باره دلیل نگرانی آمریکا بسیار روشن است و بارها تکرار شده که “ایران بزرگترین تهدید صلح در جهان” است. این چیزی است که به طور مرتب از مقامات ارشد، مفسران و دیگران در آمریکا می شنویم.

این فیلسوف آمریکایی با اشاره به نظرسنجی های انجام شده از سوی موسسه گالوپ، با این سوال که کدام کشور بزرگترین تهدید برای صلح جهانی است، تصریح کرد: پاسخ واضح بود؛ ایالات متحده با یک اختلاف فاحش با دیگران.

چامسکی تاکید کرد: این چیزی است که گفته نمی شود و در واقع نتایج به دست آمده در نظرسنجی های آژانس‌های آمریکایی آنها را در رسانه‌هایی که ما آزاد می خوانیم، منتشر نمی شوند.

وی با بیان اینکه کاربرد دکترین “بزرگترین تهدید خواندن ایران”، توجیه اقدام نظامی است، اظهار کرد: واشنگتن پست یکشنبه گذشته سرمقاله ای نوشت که در آن آمده است ” روشن است اوباما یا جانشین وی برای اقدام فوری نظامی حمایت خواهد کرد اگر تلاش ایرانی‌ها برای ساخت بمب کشف شود”.

این نظریه پرداز سیاسی آمریکایی توضیح داد: این سردبیران روشن کردند که آمریکا یک استثنا و یک دولت سرکش است که در تضاد با قوانین و کنوانسیون‌های بین المللی حق دارد به خواست خود به خشونت متوسل شود.

چامسکی با تاکید بر اینکه این نظریه فقط مربوط به جناح راست نیست، اظهار کرد: در تئوری کلینتون هم آمریکا برای استفاده یکجانبه از قدرت نظامی حتی برای اهدافی همچون اطمینان از دسترسی نامحدود به بازارهای کلیدی، عرضه انرژی و منابع استراتژیک، آزاد بود چه رسد به موضوعاتی همچون نگرانی‌های حقوق بشری.

وی افزود: سردبیران واشنگتن پست نیز روشن می کنند که چرا آمریکا باید برای انجام نقش خود در چنین اولویت های بین المللی، آمادگی کامل داشته باشد. آنها توضیح می دهند اگر ایالات متحده در استفاده از نیروی نظامی آماده نباشد، ممکن است ایران “تلاش خود برای ایجاد هژمونی بر خاورمیانه را با استفاده از زور تشدید کند.”

این فیلسوف آمریکایی ادامه داد: این سردبیران برای کسانی که از این امر آگاه نیستند که چگونه ایران تلاش کرده است با زور، هژمونی بر خاورمیانه برقرار کند، این دو مثال را ارائه می دهند؛ حمایت آن از رژیم اسد و حزب الله. چامسکی با کنایه به این توجیهات ضد ایرانی اضافه کرد: این تلاش‌های تکان دهنده ایران برای ایجاد هژمونی منطقه ای با زور می تواند در تضاد با اقدامات متحدان ایالات متحده باشد.

به عنوان مثال ترکیه متحد ناتو که به طور فعال از نیروهای جهادی در سوریه حمایت می کند.

وی یادآور شد: این پشتیبانی چنان قوی است که به نظر می رسد ترکیه به متحدان خود در جبهه النصره وابسته با القاعده کمک کرد تا چند ده جنگنجویانی را که توسط پنتاگون چند هفته پیش وارد سوریه شده بود، به قتل برسانند یا اسیر کنند.

این نظریه پرداز مشهور آمریکایی به نقش محوری عربستان سعوی در حمایت از شورشیان جهادی در سوریه و عراق هم اشاره کرد و گفت: عربستان سعودی منبع اصلی تامین مالی شورشیان و سازمان‌های تروریستی از دهه ۱۹۸۰ بوده است.

چامسکی تشریح کرد: هنوز هم عربستان سعودی با تأسیس مدارس رادیکالی و اعزام روحانیون تندرو در سراسر جهان اسلام، آموزه های تندروی، افراطی‌گری و وهابیت را تبلیغ می کند.

وی به نقل از پاتریک کاکبورن یکی از ناظران منطقه یادآور شد: “وهابیت ساخته شده توسط عربستان سعودی یکی از خطرناک ترین تحولات دوران ما است که همواره از حمایت شدید ایالات متحده برخوردار است”.

این زبان شناس برجسته آمریکایی به محکوم شدن ایران توسط سفیران آمریکا در سازمان ملل متحد با اتهام بی ثبات سازی در منطقه اشاره کرد و گفت: بی ثباتی مفهوم جالبی در گفتمان سیاسی است.

وقتی ایران برای دفاع از حمله داعش، به دولت عراق و کردستان عراق کمک می کند، این بی ثباتی تعریف می شود است و ما باید جلوی آن را بگیریم. شاید اگر تجاوز نکنیم باید از آن جلوگیری کنیم.

چامسکی افزود: در مقابل، هنگامی که آمریکا به عراق حمله می کند و صدها هزار نفر را به قتل می رساند ، میلیون ها نفر را آواره، کشور را نابود و درگیری فرقه ای آغاز می کند که عراق را تجزیه کند و تاکنون کل منطقه را به هم می زند، تروریسم را در سراسر جهان گسترش می دهد، ثبات سازی و بخشی از رسالت ما است که باید به نفع جهان ادامه دهیم.

وی به بهانه تهدیدات سایبری برای اقدامات نظامی هم اشاره کرد و ادامه داد: یکسال پیش، ناتو تایید کرد که حملات سایبری می تواند ماشه تعهدات دفاع جمعی ناتو از متحدان خود را بچکاند. یعنی اگر یک کشور مورد حمله سایبری قرار گیرد همه متحدان می توانند با حملات نظامی پاسخ دهند.

این نظریه پرداز آمریکایی اضافه کرد: این در شرایطی است که اگر ما مورد حمله سایبری قرار گیریم نه آنکه انها از سوی ما مورد حمله سایبری قرار گیرند.

وزیر خارجه کوبا نسبت به‌ عواقب ترور سردار سلیمانی به امریکا هشدار داد

دولت کوبا ضمن محکوم کردن حمله تروریستی آمریکا علیه سردار سلیمانی، نسبت به پیامدهای آن برای صلح و امنیت بین‌المللی هشدار داد.

برونو رودریگز پاریا وزیر امور خارجه کوبا در این باره در پیامی در صفحه توییتر خود نوشت: ما به شدت بمباران آمریکا علیه فرودگاه بغداد و ترور سردار سلیمانی را محکوم می‌‌کنیم. این اقدام ، نشان دهنده تنش افزایی جدی در منطقه خاورمیانه است که می‌‌تواند منجر به درگیری‌ها با پیامدهای غیرقابل پیش بینی برای صلح و امنیت بین‌المللی بشود.

وزارت امور خارجه کوبا نیز در بیانیه دیگری که از سوی «آنایانسی رودریگز کامخو» معاون وزیر امور خارجه صادر شد، نوشت: وزارت امور خارجه کوبا بمباران آمریکا علیه فرودگاه بغداد را که نقض آشکار حقوق بین‌المللی و حاکمیت عراق است، قویا محکوم می‌کند.

در ادامه این بیانیه آمده است: وزارت امور خارجه کوبا هشدار می‌دهد که این اقدامات تهاجمی، یکجانبه و غیر قابل توجیه آمریکا، نشان دهنده یک تنش افزایی جدی در خاورمیانه است و می‌‌تواند یک درگیری بزرگ با ضرر های غیر قابل محاسبه جان انسان‌های زیادی را به خطر بیاندازد و پیامدهای خطرناکی برای صلح و ثبات جهانی‌ داشته باشند.

سناتور آمریکایی: حمله آمریکا به مراکز فرهنگی جنایت جنگی است

«کریس مورفی» سناتور دموکرات آمریکایی در واکنش به تهدید «دونالد ترامپ» رئیس جمهور این کشور درباره حمله به ایران گفت: حمله به مراکز فرهنگی یک جنایت جنگی است.

به گزارش ایرنا؛ درحالی که ترامپ یکشنبه شب در صفحه توئیتر خود در هشداری مدعی شد ۵۲ سایت ایرانی را که از نظر فرهنگی اهمیت بالایی دارند، هدف قرار خواهد داد؛ این هشدار ترامپ در داخل آمریکا واکنش داشت

سناتور دموکرات آمریکایی در واکنش به این اظهارات رئیس جمهور کشورش در توئیتر به او پاسخ داد و نوشت: هدف قرار دادن غیرنظامیان و مراکز فراهنگی همان اقدامی است که تروریست ها انجام می دهند. این یک جنایت جنگی است.

این سناتور ایالت کنتیکت آمریکا افزود: ترامپ خود را درگیر گزینه جنگی می کند. این جنگی است که کاملا بدست خود او ساخته شده است. جنگی که هزاران آمریکایی را به کشتن می دهد. کنگره باید او را متوقف کند.

حزب کمونیست آمریکا به جنگ ترامپ با ایران: “نه” می گوید

برگردان-احسان صالحی: حزب کمونیست ایالات متحده آمریکا این اقدام‌های تهاجمی و خشن دولت ترامپ را، که زیرپاگذاشتن فاحش قوانین بین‌المللی و ایالات متحده است، محکوم می‌کند و خواستار موارد زیر می باشد

با ترور فرمانده [برون مرزی] سپاه پاسدارن انقلاب ایران، ژنرال قاسم سلیمانی و یکی از فرماندهان شبه نظامیان عراقی، ابو مهدی المهندس، از طریق حمله پهپادی ایالات متحده در عراق، خطر جنگ تمام‌عیار بین ایالات متحده و ایران و جنگ گسترده منطقه ای در خاور میانه به شدت افزایش یافته است.

دولت ترامپ حملات جدید در عراق و احتمال جنگ با ایران را بر مبنای مجموعه ادعاهای مشکوک و بحث برانگیز در باره نقشه های ایران برای حمله به اهداف آمریکا توجیه کرده است و اکنون در حال گسیل هزاران سرباز جدید به منطقه است. عوامفریبی انتخابات ۲۰۱۶ ترامپ در باره خروج از جنگ‌های منطقه فراموش شده است. اما ما امیدواریم و انتظار داریم که مردم ایالات متحده فراموش نکنند که چگونه دروغ‌های دولت بوش در باره «سلاح های کشتار جمعی» در وهله اول ما را وارد جنگ با عراق کرده است و جدیدترین دستاویزها را برای تشدید و گسترش خشونت نپذیرد.

این اقدام افزون بر مجموعه کاملی از اقدام‌های ترامپ و دولتش در تشدید تنش‌ها در خاورمیانه می باشد. چند نمونه را می‌توان خروج ایالات متحده از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در باره پروژه هسته ای ایران، بازگرداندن تحریم های ثانویه امریکا، اعلان جا به جایی سفارت ایالات متحده از تل آویو اسراییل به اورشلیم، دخالت در سوریه، و وحشت افرینی بی پایان در جنگ داخلی یمن نام برد.

دخالت ایالات متحده همچنین در نقطه‌ای صورت می گیرد که در آن تظاهرات مردمی عراق که خواهان پایان فساد هستند با واکنش خشن روبرو شده است. حملات ایالات متحده می‌تواند پیام این اعتراضات را بی‌اثر کند.

حزب کمونیست عراق، حزب (کمونیست) توده ایران و دیگر سازمان های مردمی و چپگرای خاورمیانه ودیگر نقاط جهان این حمله ایالات متحده را محکوم کرده اند، و این خطر را خاطر نشان کرده‌اند که اکنون عراق به میدان جنگ در کشمکش بین ایالات متحده و ایران بدل شده است. خوشبختانه، این بار، برخلاف ۲۰۰۳، صداهایی در کنگره در برابر آن هم بلند شده است. با این همه، دولت ترامپ احتمال دارد دست به خطر بزند مگر اینکه مردم ایالات متحده بر علیه این وضعیت صدایشان را بلند کنند، و همین الان.

حزب کمونیست ایالات متحده آمریکا این اقدام‌های تهاجمی و خشن دولت ترامپ را، که زیرپاگذاشتن فاحش قوانین بین‌المللی و ایالات متحده است، محکوم می‌کند و خواستار موارد زیر می باشد:

همبستگی با توده طبقه کارگر هر دو کشور عراق و ایران در برابر حملات امپریالیستی و تحریم های ضدمردمی.

پایان دخالتگری ایالات متحده و متحدان سعودی، اسراییلی و خلیج اش در تمامی کشورهای خاورمیانه.

پشتیبانی از رویکردهای بین‌المللی و صلح آمیز برای حل مشکلات منطقه، از جمله از سوی سازمان ملل و سازمان هایش.

قطع دست‌های مجتمع نظامی-صنعتی ایالات متحده، و تغییر مسیر بودجه عظیم نظامی به مصارف صلح آمیز مانند بهداشت و درمان همگانی و سیاست جدید زیست محیطی (Green New Deal).

فشار بر نمایندگان ما در کنگره و دیگر نمایندگان انتخابی برای مخالفت کلامی و عملی با سیاست خارجی خطرناک و خشونت بار دولت ترامپ.

پشتیبانی از تظاهرات و دیگر اعتراضات بر علیه حملات ایالات متحده، و

مشارکت کامل در انتخابات سراسری ۲۰۲۰ برای به زیر کشیدنِ قدرتِ دونالد ترامپ و متحدانش، به عنوان عنصری ضروری در مبارزه برای صلح جهانی.

 پارلمان عراق به خروج نیروهای آمریکایی از کشور رای داد

اکثریت پارلمان عراق در جلسه رای‌گیری امروز خود با طرح خروج نیروهای آمریکایی از عراق موافقت کرد.

پارلمان عراق در جلسه رای‌گیری عصر روز یکشنبه، طرح اخراج نیروهای آمریکایی از عراق را تصویب کرد.

نخست‌وزیر دولت پیشبرد امور عراق هم در جلسه رای‌گیری پارلمان این کشور برای تصویب طرح اخراج نیروهای خارجی از کشورش، خواستار خروج فوری نیروهای آمریکایی از عراق شد و گفت : «منفعت عراق و آمریکا ایجاب می‌کند که نیروهای خارجی عراق را ترک کنند».

عادل عبدالمهدی تاکید کرد که حضور نیروهای آمریکایی در عراق بر مبنای مبارزه با داعش و آموزش نیروهای عراقی است.وی گفت که نوع نگاه آمریکا به عراق در رابطه با سیاست‌هایش در قبال ایران، محکوم است. با بسیاری از سیاست‌های آمریکا در قبال عراق موافق نیستیم.

نخست‌وزیر دولت پیشبرد امور عراق افزود: آمریکا بابت هدف قرار دادن مراکز الحشد الشعبی در القائم عذر خواهی نکرد. وی گفت: «ایران با تروریسم مبارزه و از نیروهای امنیتی عراق حمایت کرد. الحشد الشعبی بخشی از سیستم امنیتی عراق است». 

نمایندگان پارلمان عراق امروز همچنین لحظاتی قبل از آغاز جلسه رای‌گیری برای تصویب طرح اخراج نیروهای خارجی از این کشور، شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل سر دادند.

به گزارش السومریه نیوز، نمایندگان عراقی قبل از جلسه رای‌گیری امروز، شعار ضد آمریکای «کلا کلا أمیرکا.. بغداد حره حره .. أمیرکا اطلعی بره» (آمریکا برو بیرون و عراق آزاد است) سر دادند.

نمایندگان خواهان خروج نیروهای آمریکایی از عراق، همچنین فریاد « کلا کلا یا صهیون – کلا کلا امریکا- نعم نعم للعراق – نعم نعم للشهداء» سر دادند.

«مقتدی صدر» هم روز یکشنبه خواستار تعطیلی سفارت آمریکا در بغداد و لغو توافق امنیتی با آمریکا شد. وی که طی نامه‌ای به پارلمان عراق این درخواست را مطرح کرده همچنین خواستار ایجاد محور مقاومت جهانی شد.

Go Back

Comment