header photo

راه‌اندازی نخستین مرکز لنفوتراپی در تبریز

راه‌اندازی نخستین مرکز لنفوتراپی در تبریز

به یاری دکتر مهرداد کیا پزشک تبریزی مقیم آلمان، نخستین مرکز لنفوتراپی شمالغرب کشور به همراه سیستم نوین درمان واریس با متد اروپایی در تبریز راه اندازی شد.

گفتنی است، دکتر مهرداد یاوری کیا متخصص قلب و عروق - فلوشیپ فوق تخصص اینترونشنال کاردیولوژی و بالون آنژیوپلاستی دوره تکمیلی آنژیولوژی از آلمان است، کلینیک واریس دکتر مهرداد یاوری کیا اولین کلینیک تخصصی در شمالغرب کشور برای درمان غیر تهاجمی و غیر جراحی بیماری های وریدی است. وی  اولین کلینیک لنفوتراپی شمالغرب کشور را نیز در تبریز راه‌اندازی کرده و خدمات تخصصی به بیماران لنف‌ادم ارائه می‌کند. به همین خاطر ماهانه یک هفته در تبریز حاضر می شود.

دکتر مهرداد یاوری کیا، می گوید: بدن انسان علاوه بر سیستم گردش خون، دارای سیستم دیگری است که مایعات خارج سلولی را به سیستم وریدی  بر می گرداند که این کار توسط سیستم عروق لنفاوی انجام می شود. مشکلات لنفاوی به دو نوع اولیه و ثانویه تقسیم می شود؛ نوع اولیه به دلیل وجود اختلالات ساختمانی یا عملکردی  که در زمان جنینی به وجود آمده ظاهر می شود و نوع ثانویه فرم شایع تر بیماری است و به دنبال انسداد و تخریب مسیرهای لنفاوی در اثر عفونت، صدمات بافتی ناشی از تصادفات و یا جراحی ها بوجود می آید.

وی بیماران مبتلا به سرطان پستان را از عمده مبتلایان به اختلالات لنفاوی عنوان کرد و ادامه داد: به طور متوسط حدود 30 درصد از مبتلایان به سرطان پستان ممکن است بعد از درمان بیماری در طول عمر خود مبتلا به لنف ادم شوند.

عضو انجمن متخصصان قلب و عروق آلمان با بیان اینکه: ورم لنفی زمینه را برای رشد میکربها فراهم نموده و عضو مرتبا" دچار عفونت نسج نرم به نام لنفانژیت میشود که در بسیاری از موارد برای درمان به بستری در بیمارستان نیاز است.

متخصص قلب و عروق ادامه داد: سنگینی موجب درد، بی حسی و محدود شدن حرکات عضوشده و کارایی بیمار را درمحیط کار و منزل به مرور کم میکند، علاه بر این عوارض، اثرات روانی این بیماری نیز چشمگیر بوده  و به مرور موجب افسردگی و کناره گیری فرد از اجتماع می‌شود. به همین دلایل درمان این بیماری یک کار تیمی است  تلاش ما این است که با به کارگیری تخصص ها و شیوه های به روز بتوانیم نتیجه بهتری برای درمان های لنفی  فراهم کنیم.

به گفته پزشک ارشد Hedon Clinic  آلمان،  مدیریت بیماری ادم لنفاوی یک مسئله کاملا چندین وجهی است و این بیماری  را نمی توان به عنوان یک معضل تک بعدی بررسی کرد.

دکتر یاوری کیا  با عنوان این مطلب که برای درمان لنف ادم نیازمند ترویج کار تیمی هستیم، گفت: درمان این بیماری از یک تخصص برنمی آید.

وی اضافه کرد: در راستای تجمیع تخصص‌های لازم در درمان لنف‌ادم،  اولین کلینیک لنفو تراپی شمالغرب کشور تحت پروتکل FOLDI از آلمان را در تبریز پایه‌ریزی کردیم، هدف اصلی درمان تخصصی و جامع لنف ادم با بهره‌گیری از آخرین تجربیات کشورهای اروپایی در درمان این بیماری است. بسیاری از بیمارها آشنایی با روش درمانی لنفوتراپی ندارند و اکثر مراجعین ما، از طریق سیستم ارجاع به کلینیک مراجعه می‌کنند. چون این بیماری در جامعه ناشناخته است، بسیاری از بیماران راه‌های درمانی مختلفی را تجربه کرده‌اند و حتی برخی بر این باور هستند که این بیماری درمان نمی‌شود، در حالیکه این بیماری  در یک درمان تیمی متشکل از متخصیصین  فیزیوتراپی، تغذیه و روانپزشک قابل درمان است.

وی متذکر شد: لنف ادم اولیه خانم ها را بیشتر از آقایان تحت تأثیر قرار می دهد و اغلب در اندام ها بروز می کند و در اندام های فوقانی بیشتر از اندام های تحتانی دیده می شود. گرچه در سایر قسمت های بدن هم می تواند دیده شود.

Go Back

Comment