header photo

اخبار داخلی

«برگ های بهار آفتابی» نوشته «علی توده»شاعر و نویسنده نامدار آذربایجان

بهروز مطلب زاده

«برگ های بهار آفتابی»

نوشته «علی توده» شاعر و نویسنده نامدار آذربایجان

نوشته ای که در پی می آید، فراز ی است از کتاب در دست انتشارٍ «برگ های بهار آفتابی» از نویسنده و شاعر نامدار آذربایجان، زنده یاد «علی توده».

نام علی توده، درمیان فرهیختگان و مبارزین ایرانی به ویژه آنانی که با تاریخ سرشار از رزم و پیکار مردم آذربایجان و حکومت ملی دموکراتیک فرقه دموکرات آذربایجان ایران در سال های ۲۵- ۱۳۲۴ آشنا هستند، نامی شناخته شده است.

علی توده، بنیان گزارٍ اولین «فیلارمونی» ایران است که در دوره حکومت یک ساله فرقه دموکرات آذربایجان به دستور مستقیم سیٌد جعفر پیشه وری در شهر تبریز ایجاد شد.

فراز ی از کتاب «برگ های بهار آفتابی» که در پی می آید به شرح و توضیح مناسبات این فیلارمونی با یکی از اسطوره های فراموش نشدنی موسیقی ایران زمین یعنی استاد «ابوالحسن خان اقبال آذر» می پردازد. با هم بخوانیم :

اقبالِ کمیاب!

طالع…

Read more

هفته اعتراض‌ها از کارگران نفتی بهرگان تا پرستاران مشهد

هفته اعتراض‌ها از کارگران نفتی بهرگان تا پرستاران مشهد

مروری بر مهم‌ترین خبرهای کارگری هفته

یکی از محورهای اعتراضی این هفته، مربوط به مصوبه مجلس مبنی بر افزایش سن بازنشستگی بود. مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم، سن بازنشستگی را افزایش داد.

به گزارش رادیو زمانه، در هفته‌ی منتهی به جمعه ۱۰ آذر، صنعت نفت شاهد ده‌ها تجمع اعتراضی کارگران قراردادی، کارکنان رسمی و «تازه‌استخدامی‌ها» بود. در پالایشگاه‌های پارس جنوبی، شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری، شرکت فلات قاره در مناطق عملیاتی جزیره سیری و خارک، سکوهای نفتی بهرگانسر و لاوان، پتروشیمی گچساران، و تهران. تجمع تهران مقابل وزارت نفت انجام شد. برخی تجمع‌ها روزانه و برخی هفتگی بود. کارگران استخدام شده از ۱۳۹۳ به بعد موسوم به تازه‌استخدامی‌ها در مناطق مختلف عملیاتی و ستادی جنوب، سه‌شنبه اعتراضی خود را برگزار کردند. بازنشستگان نفت در اصفهان علیه تصمیم دولت برای دست‌اندازی بر صندوق بازنشستگی نفت اعتراض کردند. کارکنان رسمی نفت مناطق لاوان و بهرگان جمعه …

Read more

بیانیه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آزاد تهران در اعتراض به تصویب افزایش سن بازنشستگی

بیانیه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آزاد تهران

در اعتراض به تصویب افزایش سن بازنشستگی

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آزاد تهران در اعتراض به تصویب طرح افزایش سن بازنشستگی بیانیه‌ای صادر کرد و این طرح را غیرمرد.می و ضد کارگری نامید.

متن بیانیه بشرح زیر است:

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست روز یکشنبه 28 آبانماه 1402 مجلس، بند الحاقی بند "خ" و بند "ز" ماده 29 لایحه برنامه هفتم توسعه را به تصویب رساندند. نتیجه و خروجی نهایی این مصوبه افزایش 5 سال به سابقه کاری برای بازنشستگی است. یعنی کارگران باید سال های بیشتری را کار کنند، حق بیمه بیشتری را بپردازند و در نهایت سال های کمتری را از حقوق بازنشستگی برخودار شوند.

سازمان تامین اجتماعی با پیشینه ای بیش از 50 سال بزرگترین سازمان بیمه گر و ارایه دهنده خدمات اجتماعی و بازنشستگی به کارگران ایران است. دارایی های این سازمان سرمایه بین النسلی دست کم سه نسل از کارگران ایران است و آن ها مالکان اصلی سازمانی هستند که هم اکنون و با سیاست های جاری کوچکترین نقشی در مدیریت و نظارت بر آن ندارند…

Read more

بیانیه ۱۲۷ انجمن صنفی کارگران ساختمانی افزایش سن بازنشستگی را قبول نداریم

بیانیه ۱۲۷ انجمن صنفی کارگران ساختمانی

 افزایش سن بازنشستگی را قبول نداریم

127 انجمن صنفی کارگران ساختمانی سراسر کشور در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند به افزایش سن و سابقه بازنشستگی اعتراض دارند.

در این بیانیه آمده است: «اخیرا نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای، سن بازنشستگی را افزایش دادند که گویا مشکلات و بحرانهای مالی صندوق بازنشستگان ناشی از سن بازنشستگی است. افزایش سن بازنشستگی در برخی کشورهای صنعتی و پیشرفته جهان باتوجه به حل مشکل مسکن، خورد و خوراک، بهبود وضعیت بهداشت و خدمات درمانی و کاهش ساعات کاری، امری ممکن و غیر منطقی به نظر نمی‌رسد اما در کشور ما به علت‌های مختلف از جمله آینده ناروشن و ناامیدکننده برای کارگران و حقوق بگیران، تورم‌های افسارگسیخته، کاهش هر روزه  قدرت خرید کارگران و کوچک‌تر شدن سفره آنان، آمار بالای بیکاری در کشور، دستمزد چندین برابر زیر خط فقر، نابسامانی‌های اقتصادی، به حاشیه راندن و بی‌توجهی به تشکل‌های کارگری، افزایش سن بازنشستگی ظلمی مضاعف و با شرایط و اوضاع و احوال کشوری که هنوز جزو کشورهای در حال توسعه و جهان سومی است غیرقابل قبول و منطقی به نظر می‌رسد و بایستی سریعا ملغی گردد.»…

Read more

تخریب منازل شهروندان شیرآباد زاهدان، به دست ماموران نیروی انتظامی

 تخریب منازل شهروندان شیرآباد زاهدان،

به دست ماموران نیروی انتظامی

براساس  گزارش سایت «حال‌وش»، بامداد روز پنجشنبه ۹آذر۱۴۰۲، ماموران نیروی انتظامی به منازل شهروندان بلوچ در منطقه شیرآباد زاهدان یورش برده و به تخریب گسترده منازل پرداختند.

در این تخریب گسترده که با همکاری ماموران نیروی انتظامی و نیروهای شهرداری انجام شده، ابتدا برق منطقه قطع و سپس منازل شهروندان با لودر تخریب شده است.

حال‌وش در گزارش خود تایید کرده است که در‌حال‌حاضر در این منطقه جو شدید امنیتی برقرار است و مشخص نیست علت اقدام به تخریب این منازل چه بوده است.

این اما نخستین بار نیست که منازل شهروندان بلوچ توسط ماموران حکومتی تخریب می‌شود. پیش‌تر گزارش‌هایی از تخریب منازل شهروندان بلوچ در شهرهای میناب و بندرعباس نیز گزارش شده بود.

مدارس منطقه شیرآباد زاهدان نیز چندی قبل توسط ماموران نیروهای انتظامی پلمب شده و علت آن، مدیریت مدارس توسط روحانیون اهل سنت اعلام شده بود.…

Read more

اعلام جرم علیه روزنامه اعتماد به‌دلیل افشای یک «سند خیلی محرمانه»

اعلام جرم علیه روزنامه اعتماد به‌دلیل افشای یک «سند خیلی محرمانه»

به گزارش ایران وایر؛ طی روزهای گذشته و با افزایش واکنش‌ها در شبکه‌های اجتماعی به حضور نیروهای موسوم به حجاب‌بان و افرادی که با دوربین روی سه‌پایه از چهره شهروندان تصویربرداری می‌کردند مقامات جمهوری اسلامی تلاش کردند این نیروها رو گروه‌های «جهادی» و «خودجوش» معرفی کنند

دادستانی تهران روز یک‌شنبه ۵ آذرماه ۱۴۰۲ از اعلام جرم علیه روزنامه اعتماد به دلیل آنچه «انتشار یک سند خیلی محرمانه از وزارت کشور درباره حجاب‌بان‌ها» توصیف شده خبر داد.

براساس گزارشی که خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران منتشر کرده است، انتشار این سند توسط روزنامه اعتماد از سوی دادستانی تهران «غیرقانونی» عنوان شده و علیه منتشرکنندگان این سند، پرونده قضایی تشکیل شده است.

اعتماد در شماره امروز خود بخشی از تصویر مرتبط با بخشنامه‌ای که توسط وزیر کشور و در تاریخ ۹خرداد سال جاری صادر شده را منتشر کرده که دارای مُهر «خیلی محرمانه» است و در آن، بر «بازد…

Read more

" تجمع سی آبان بازنشستگان و یک تجربه ارزشمند"

مقدمه ای بر

" تجمع سی آبان بازنشستگان و یک تجربه ارزشمند"

نویسنده یا بازنشسته ی آگاه و درد مند با تاسف می نویسد: چرا بازنشسته ها باز هم فریب خوردند وخیابان را ترک کردند و به سالن وزارت خانه رفتند تا با وزیر در باره همسان سازی بازنشسته ها گفتگو کنند؟!

پرسش این عزیز بازنشسته را به صورت های دیگری هم می توان مطرح کرد: چرا این افراد نمی دانند وزیر و رییس حاکمیت و همه ی تکنوکرات های شان بدون استثناء بی اراده و تنها مشتی گوش به فرمان هستند، که اراده ی انجام هیچ کاری را ندارند و تنها یک مجری فرمانند. باید بداند که در حاکمیت استبداد مطلقه این واژه ها تنها یک شکل بی سرشت بیش نیستند، زیرا تنها همان یک " فرد" تصمیم گیرنده است که می باید بیندیشد و فرمان بدهد و دیگران روبات های مجری و بی اراده و بی اندیشه ی او، بیش نیستند.

 یا پرسش دیگر: چرا درک مفهوم مقررات زدایی و تعدیل ساختاری برای برخی از این مبارزین این اندازه دشوار وغیر قابل تصور است؟ آن هم، زمانی که زنان و مردان سالمندی که، هم دیکتاتوری سلطنت را تجربه کرده اند و با مبار…

Read more

دریاچه رومیه مُرد!

دریاچه رومیه مُرد!

ناامیدی از احیای بزرگ‌ترین دریاچه ایران

روزنامه اعتماد پنجشنبه دوم آبان ۱۴۰۲ با انتشار آخرین تصاویر ماهواره‌ای از دریاچه ارومیه نوشت: «در یک سال اخیر، آب دریاچه ارومیه حدود ۸۰ درصد خشک شده و حالا فقط چهار درصد از سطح آب دریاچه به جا مانده که مساوی با مرگ قطعی ششمین دریاچه آب شور جهان و بزرگ‌ترین دریاچه داخلی ایران است.»

بر اساس این تصاویر، از آبان ۱۴۰۱ تا آبان ۱۴۰۲ از سطح ۸۷۸ کیلومتر مربعی آب دریاچه ارومیه تنها ۱۷۰ کیلومتر مربع باقی مانده است.

«اعتماد» این تصاویر را موید مرگ دریاچه ارومیه دانسته و نوشته است این تصاویر در حالی منتشر شده که سخنگوی صنعت آب شهریور ماه سال گذشته مدعی شده بود دریاچه ارومیه خشک نشده، شایعات منتشر شده در خصوص خشک شدن کامل آن صحت ندارد و هم‌اکنون حجم این دریاچه به یک میلیارد و ۳۶۰ میلیون متر مکعب رسیده است.

طبق آخرین گزارش مرکز تحقیقات سنجش از دور دانشگاه صنعتی شریف با عنوان «آنالیز تراز، سطح و حجم دریاچه ارومیه …

Read more

نگاهی به لایحه پیشنهادی بودجه سال آینده

نگاهی به لایحه پیشنهادی بودجه سال آینده

تامین بودجه سال1403 با افزایش مالیات از بخش تولید و نیروی کار

محل تامین بودجه در مالیات ستانی از بخش تولید، کارگر، کارمند و پرستار و معلم، منجر به افزایش قیمت کالا و خدمات خواهد شد و مصرف‌کننده و مردم این افزایش قیمت را می‌پردازند. بنابراین در این شرایط اقتصادی موجب بدتر شدن وضعیت معیشت مردم خواهد شد. این در حالی است که همواره میزان افزایش دستمزد کمتر از نرخ تورم بوده‌ است.

حسین راغفر در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره  بودجه ١۴٠٣ و افزایش سهم مالیات در بودجه به طوریکه درآمد مالیاتی به دو برابر درآمد نفتی رسیده و افزایش ٣۶ درصدی سهم اوراق در بودجه اظهار داشت:  بارها به رییس جمهوری همین موضوع را اعلام کرده‌ام که مگر سایر کشورهای دنیا برای تامین بودجه نفت فروشی می‌کنند؟ محل تامین بودجه در سایر کشورها هم مالیات است. اما موضوع مهم اینکه از چه کسانی مالیات گرفته شود. نباید  محل تامین بودجه در مالیات ستانی از بخش تولید، کارگر، کارمند و پرستار و معلم باشد. بلکه مالیات ستانی باید از محل مصارف لوکس، واردات کالاهای لوکس، قشر ثروتمند کشور و دارایی و ارث باشد…

Read more

بیانیه حمایت از زندانیان سیاسی آذربایجان!

بیانیه حمایت از زندانیان سیاسی آذربایجان!

نزدیک به دویست شخصیت آذربایجانی (شامل بیش از شصت تن از خانوادههای زندانیان) به همراه فعالین ملی-مدنی و سیاسی آذربایجان طی یک بیانیه ضمن ابراز نگرانی از رفتارهای خارج از عرف و قانون نهادهای بازداشتکننده، خواستار آزادی آنها شدند.

توضیح اینکه طی دو ماه اخیر روند بازداشتها و فشار بر خانواده آنها در آذربایجان به نحو چشمگیری شدت یافته است.

بیانیه حمایت از زندانیان سیاسی *آذربایجان* ۱۴۰۲/۰۸/۳۰

بیش از دوماه است که از آغاز موج دستگیری‌های گسترده در شهرهای مختلف آذربایجان می‌گذرد. از شهریور ماه امسال ‌چندین نفر از فعالین *ملی-مدنی* و سیاسی از جمله‌‌ مرتضی نورمحمدی نادارلی، داود شیری، آراز ابراهیم‌نژاد، جواد سودبر، امیرحسین آقایی، علی بابایی، سیدمحمدرضا موحد، مهرداد قادری، حسین آزادی، ابراهیم عوض‌زاده، ناصر رزمجو، صابر حسین‌زاده، رویا ذاکری، آیت (یوروش) مهرعلی بیگلو، حامد یگانه‌پور و… دستگیر شدند، که متاسفانه تاکنون مراجع رسمی علت این دستگیری‌ها را اعلام نکرده‌اند. اما آن‌چه در این میان بر دامنه نگرانی‌ها افزوده، رفتارهای خارج از عرف و قانون نهادهای بازداشت‌کننده است که تاکنون کمتر شاهد آن بوده‌ایم و ذیلاً به مواردی از آن‌ها اشاره می‌شود…

Read more

تدریس کتاب «ترگل ورگل» با موضوع "حجاب و پوشش" در دانشگاه ها اجباری شد!

تدریس کتاب «ترگل ورگل» با موضوع "حجاب و پوشش" در دانشگاه ها اجباری شد!

با انجام اقداماتی در راستای «خالص‌سازی دانشگاه‌ها» شمار زیادی از دانشجویان و اساتید منتقد سیاست‌های جمهوری اسلامی در امنیتی و ایدئولوژیک کردن دانشگاه‌ها در سال تحصیلی جدید اخراج و یا تعلیق شده‌اند.

حمزه شریفی‌دوست، مدیر امور دروس معارف، از ابلاغ درسی به نام «ترگل ورگل» با موضوع حجاب و پوشش به دانشگاه‌ها خبر داد.

مدیر امور دروس معارف دانشگاه‌ها در مراسم رونمایی از این کتاب در گفتگو با رسانه‌های داخلی توضیح داد که در این ارتباط کتاب‌ها به سه بخش « پرسش‌محور، اندیشمندان موفق و موسمی» تقسیم شده‌اند.

او با اشاره به درسنامه‌های موسمی گفت این کتاب‌ها عموما به «موضوعات به روزی که اقتضائات موجب می‌شود به آن پرداخته شود اطلاق می‌شود: «یک عنوان در این بخش کتاب ترگل ورگل است که ترم گذشته ابلاغ شد و با موضوع پوشش و حجاب در تمام گرایش‌ها است. موضوع مهم بعدی در این بخش مسئله فلسطین است که متن اولیه آن با استفاده از محتواهای به‌روز و مناسب در …

Read more

تاثیر سیاسی انقلاب اکتبر در ایران

تاثیر سیاسی انقلاب اکتبر در ایران

از آغاز جنبش مشروطه‌خواهی در ایران، اندیشه‌های انقلابیان روس بر ایرانیان تاثیرگذار بود. بعدها در نتیجه‌ی انقلاب اکتبر در روسیه، سه جنبش انقلابی در مناطق شمالی ایران شکل گرفت که به درجات مختلف از این انقلاب متاثر بودند.

برای پرداختن به تاثیر انقلاب اکتبر روسیه در ایجاد جنبش‌های انقلابی در ایران، نخست باید از نظر تاریخی کمی به عقب بازگشت و به تاثیر افکار و اندیشه‌های انقلابیان روس بر ایرانیان در دوره‌ی انقلاب مشروطه در ایران ۱۲۸۵ ـ ۱۲۹۰(۱۹۰۶ ـ ۱۹۱۱) نگاهی افکند.

انقلاب سال ۱۹۰۵ در روسیه که انقلابی لیبرال ـ دموکراتیک بود، ایران را نیز تکان داد. این انقلاب که ترکش‌های آن تا سال ۱۹۰۷ در روسیه ادامه داشت و مبارزه با استبداد تزاری و تلاش برای اصلاحات اقتصادی و گسترش مناسبات دموکراتیک را هدف خود قرار داده بود، در خود روسیه به نتایج چندان ملموسی نرسید و دستاوردهای آن پس از مدتی توسط تزاریسم بازپس گرفته شد؛ اما بر روی کشور همسایه ایران تاثیری انکارناپذیر داشت. می‌توان گفت که انقلاب سال …

Read more

حنبش کارگری در هفته ای که گذشت

حنبش کارگری در هفته ای که گذشت

رویداد تازه هفته فراخوان تجمع سراسری کارکنان رسمی نفت مقابل مجلس، و هشدار کارکنان شاغل و بازنشسته نفت به وزیر کار بود که قصد دارد با تغییر اساسنامه صندوق بازنشستگی نفت، راه را برای دست‌اندازی دولت بر حاصل کار و زحمت کارکنان نفت و اجرای «طرح تجمیع صندوق‌های بازنشستگی» هموار کند.

در هفته‌ی منتهی به پنجشنبه ۱۱ آبان، نشست شورای عالی کار بدون اقدامی در باره افزایش دستمزد کارگران به پایان رسید. اعضای به‌اصطلاح کارگری شورای عالی کار به این بهانه، پرده‌ای دیگر از نمایش «اعتراض» به وضعیت معیشتی کارگران را به روی صحنه بردند. اعتراض واقعی اما در خیابان‌ها جریان یافت. کارگران شاغل و بازنشسته که مدت‌هاست شعار می‌دهند «فقط کف خیابون بدست میاد حقمون»، با اعتصاب، تجمع و راهپیمایی به بهره‌کشی، تبعیض و فقر تحمیلی اعتراض کردند. رویداد تازه این هفته، فراخوان تجمع سراسری کارکنان رسمی نفت مقابل مجلس، و هشدار کارکنان شاغل و بازنشسته نفت به وزیر کار بود که گویا قصد دارد با تغییر اساسنامه صندوق بازنشستگی نفت راه برای دست‌اندازی دولت بر حاصل کار و زحمت کارکنان نفت و اجرای «طرح تجمیع صندوق‌های بازنشستگی» هموار کند. دو تشکل‌ استانی بازنشستگان نفت با ارسال نامه به رئیس هیئت مدیره صندوق بازنشستگی نفت و یک نماینده مجلس خواستار اقدام فوری شدند…

Read more

فرشاد مومنی: انحطاط با اجرای تعدیل ساختاری آغاز شد

فرشاد مومنی: انحطاط با اجرای تعدیل ساختاری آغاز شد

طی 30 سال گذشته بیش از 40 بار اقدام به تنزل ارزش پول ملی و جهش نرخ ارز شده و در هر 40 بار فاجعه‌های بزرگ منجر به افزایش نابرابری‌های ناموجه و سقوط بنیه تولید ملی شده ولی تا همین امروز هم حکومت‌گران عبرت نگرفته‌اند.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی می‌گوید: متفکران بزرگ توسعه تاکید می‌کنند که ساده‌ترین و سطحی‌ترین سطح مراجعه به تاریخ «نگاه به تاریخ به مثابه آیینه عبرت» است. اگر همه حکومت‌گران و قاعده‌گذاران کنونی ایران درکی در این سطح هم از تاریخ داشتند بیش از 70درصد خطاهای سیاستی منتهی به بحران‌های اقتصادی - اجتماعی در ایران، مهار می شد.

فرشاد مومنی در نشستی درباره دلایل سقوط صفویه، ادامه داد: فقدان حافظه تاریخی به ویژه در عرصه تصمیم‌گیری و تخصیص منابع، به حاشیه رانده شدن توسعه و سلطه غیرمتعارف رانت، ربا و فساد را در ایران به دنبال داشته و از دل این مشکل، بحران یادگیری در نظام تصمیم‌گیری‌های اساسی ایران را مشاهده می‌کنید. طی 30 سال گذشته بیش از 40 بار اقدام به تنزل ارزش پول ملی و جهش نرخ ارز شده و در هر 40 بار فاجعه‌های بزرگ منجر به افزایش نابرابری‌…

Read more

این عوضی فرزند آنها است!

این عوضی فرزند آنها است!

دیمیتری کوزمین، معاون سردبیر "روسیه کارگری"

شامگاه 27 اکتبر2023 در نشست مجمع عمومی سازمان ملل چندین قطعنامه درباره جنگ اسرائیل و گروه رادیکال فلسطینی حماس مورد بررسی قرار گرفت. در نتیجه نشست مجمع عمومی، پروژه پیشنهادی اردن را به تصویب رساند که خواستار آتش بس بشردوستانه فوری بود. این سند توسط 120 کشور از جمله روسیه، چین و برزیل پشتیبانی شد. همانطور که انتظار می رفت، ایالات متحده و اسرائیل به آن رای منفی دادند آنها نه تنها در اقلیت قرار گرفتند، بلکه عملاً خود را در مقابل بقیه جهان قرار دادند.

این نکته قابل توجه است که اسرائیل رسما با رد قطعنامه، به پذیرش حقارت پاسخ داد. برای نشان دادن این تحقیر،حملات نظامیان خودرا به نوار غزه تشدید کرد و با سامانه «آهنین»  به مناطق مسکونی مردم درمانده فلسطین ادامه داد. همانطور که یک ناظر سیاسی به درستی اشاره کرد، رژیم اسرائیل در واقع در حال سرکوب خونین شورش در اردوگاه کار اجباری است که خود سازمانگر آن است. …

Read more

جنبش اعتراضی کارگران و زحمتکشان

جنبش اعتراضی کارگران و زحمتکشان

اعتراض‌های متعدد کارگران صنعت نفت، تجمع پرستاران و اعتراض بازنشستگان بانک‌ها، مخابرات و ... در هفته گذشته

در هفته‌ای که گذشت، مبارزه و سرکوب کارگران ادامه داشت. ده‌ها کارگر، کولبر و سوختبر جان خود را از دست دادند یا مصدوم شدند. تجمع‌های بازنشستگان نیز در هفته‌ی منتهی به پنجشنبه چهارم آبان، چه به لحاظ شمار شرکت‌کنندگان در تجمع‌ها و چه از نظر پیوستن گروه‌های دیگری از بازنشستگان به معترضان خیابانی گسترش یافت.

در هفته‌ی منتهی به پنجشنبه چهارم آبان، کارگران صنعت نفت در چند مرکز نفتی، پرستاران در یزد، پزشکان درمانگر اعتیاد در تهران، کارکنان شاغل و بازنشسته بانک ملت، کارکنان بازنشسته بانک صادرات، کارگران کارخانه تولید مواد غذایی «تکدانه» در مرند، کارکنان سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری در تهران، کارکنان سازمان همیاری شهرداری‌ها در کهگیلویه و بویراحمد، کارگران شهرداری در ایرانشهر، و بازنشستگان در بیش از …

Read more

بیانیه مشترک کانون کارگردانان سینمای ایران و شورایعالی تهیه کنندگان سینما در مورد ممنوع الکاری زنان بازیگر:

بیانیه مشترک کانون کارگردانان سینمای ایران و شورایعالی تهیه کنندگان سینما در مورد ممنوع الکاری زنان بازیگر:

مصداق بارز بحران زائی است

 از سخنان رئیس هیات مدیره خانه سینما در این مورد، حمایت کامل می کنیم

 در کنار همه بازیگران زن هستیم و به انتخاب آنها احترام می گذاریم.

هنوز در غم و اندوه فاجعه قتل داریوش مهرجوئی و وحیده محمدی فر هستیم که خبر ممنوع الکاری تعدادی از بازیگران زن سینما توسط وزارت ارشاد اعلام‌ میشود.

در حالیکه تعدادی از این بازیگران گرامی اعلام کردند مایل به ادامه فعالیت سینمائی نیستند، اعلام این خبر از جانب مسئولین وزارت ارشاد مصداق بارز بحران زائی در سینما و فراتر از آن، نقض استقلال قوا و خلاف قانون اساسی و  قوانین پایین دستی آن از جمله ماده 570 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) است که مقامات دولتی و غیرقضایی را، از هرگونه منع اشتغال افراد برحذر داشته و این امر را بعنوان عمل مجرمانه مستوجب کیفر حبس و انفصال دو تا پنج سال از خدمت میداند…

Read more

نفوذ شیرابه زباله به آب‌های زیرزمینی ارومیه

نفوذ شیرابه زباله به آب‌های زیرزمینی  ارومیه

سایت زباله شهرداری ارومیه تهدید جدی برای آب‌های زیر زمینی است

رئیس کمیسیون خدمات‌شهری و محیط زیست شورای شهر ارومیه گفت: پیرو گزارش‌های رسیده، موضوع نفوذ شیرابه سایت زباله به آب‌های زیرزمینی، منابع زیست‌محیطی را در آینده دچار بحران خواهد کرد و سازمان مدیریت پسماند باید به طور جدی در راستای رفع آن اقدام کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مرتضی منافی در جلسه کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست شورای اسلامی شهر ارومیه اظهار کرد: با توجه به نزدیک شدن به فصل بارش، لایروبی و پوشش کانال‌ها و جوب‌ها باید به طور جدی از سوی مدیریت پسماند شهرداری ارومیه انجام گیرد تا نعمت الهی به بحران تبدیل نشود.

وی افزود: سال گذشته شاهد بروز مشکلات سرازیر شدن آب‌های سطحی به معابر شهری و نارضایتی شهروندان شدیم، از این رو امید می‌رود امسال با مدیریت یکپارچه درصدد رفع این موانع باشیم.

نایب رئیس شورای اسلامی …

Read more

بازار تبریز بزرگترین بازار سرپوشیده جهان در وضعیت نا به سامان

بازار تبریز بزرگترین بازار سرپوشیده جهان در وضعیت نا به سامان

مدیر پایگاه جهانی بازار تبریز از مرمت و بازسازی گنبدهای فروریخته بخش‌هایی خبرداد که سالیان سال با یونولیت سقف را پوشانده‌اند و گفت: سیم‌های آویزان در بازار نیازمند ساماندهی است و تاکنون این مهم حتا در نیم هکتار از ۲۷ هکتار بازار هم انجام نشده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، بازار تبریز بزرگ‌ترین بازار سرپوشیده قدیمی در سطح ایران و جهان است که در مرداد ماه سال ۱۳۸۹ خورشیدی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. اغلب تیمچه‌ها و سرای‌ها بازار تبریز، سه طبقه هستند که طبقه‌ی زیرین مخصوص انبار کالا، طبقه‌ی دوم تجارتخانه و محل کار و طبقه‌ی سوم جهت استراحت و آسایش طراحی شده‌است. راسته‌های اصلی توسط راسته‌های فرعی به هم متصل شده‌اند و در فضاهای بین آن‌ها تیمچه‌ها و سراها بنا شده‌است. تقاطع راسته‌ها در سه راهی‌ها و چهار راهی‌ها را طاق‌های آجری گنبدی پوشانده‌است که بزرگترین گنبد بازار، گنبد تیمچه امیر و زیباترین نوع معماری آن تیمچه‌ی مظفریه است…

Read more

خبر غم انگیز جان باختن آرمیتا گراوند اعلام شد

خبر غم انگیز جان باختن آرمیتا گراوند اعلام شد

خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی، ایرنا امروز ششم آبان (۲۸ اکتبر) از درگذشت آرمیتا گراوند، دانش آموز ۱۶ ساله ایرانی خبر داد.

بر پایه گزارش‌های غیرحکومتی، نزدیک به یک ماه پیش، آرمیتا گراوند درون واگن مترو به سبب رعایت نکردن حجاب اجباری توسط یک «آمر به معروف» حکومتی مورد حمله قرار گرفت و در پی هل داده شدن توسط مامور، با سر «به لبه قطار برخورد کرد». وی پس از ۲۸ روز که در کما بود جان باخت.

خبرگزاری‌های وابسته به جمهوری اسلامی ادعا کرده بودند که "آرمیتا گراوند به دلیل افت فشار خون تعادلش به هم خورده و سرش از پشت سر به لبه بیرونی ایستگاه برخورد کرده و مصدوم شده است". اما برخی شاهدان عینی ماموران را مسئول قتل آرمیتا می‌دانند.

فیلم‌هایی از چگونگی ورود آرمیتا گراوند به داخل واگن مترو منتشر شد اما عفو بین‌الملل اعلام کرد ویدیوی منتشرشده "دستکاری" شده و یک فاصله ۳دقیقه‌ای در آن وجود دارد…

Read more

تصویب لایحه ضد کارگری، بیمه کارگران ساختمانی در مجلس

تصویب لایحه ضد کارگری، بیمه کارگران ساختمانی در مجلس

پس از سال‌ها وعده و تعلل مجلس اعلام کرد که لایحه بیمه کار‌گران ساختمانی در مجلس تصویب و برای اجرا به دولت فرستاده شده. اعلام این خبر باعث شادی کارگران خوش‌باور شد, اما کارگران قدیمی و مطلع‌تر و کارشناسان اقتصادی با شک و تردید با این خبربرخورد کردند. آشکار شدن جزییات این لایحه نشان داد که حق با دسته دوم بوده و این بار نیز تلاش شده که منافع کارفرمایان رعایت شود و نه کارگران.

مجلس تلاش بسیاری‌ کرد تا جلوی بحث و تفحص درباره این لایحه را بگیرد بنابراین اعلام شد که بررسی لایحه به مدت دو سال متوقف شده است. شورای نگهبان با این تصمیم مخالفت کرد و پس از بررسی آن را برای تصویب به مجلس بازگرداند

 طرح مزبور پر از اما و اگر و تبصره‌های مختلف بود که وضعیت بیمه این کارگران را حل نمی‌کرد. در حالی که بیمه این  کارگران در قانون اساسی صراحتا و بدون هیچ شرطی و تبصره‌ای از وظایف دولت شمرده می‌‌شود و این استثناها خلاف قانون می‌باشد؛ به‌طور مثال در این طرح کارگران باید پروانه مهارت در یک کار مشخص در ساختمان را داشته باشد و فقط…

Read more

بیانیه مشترک نشست منطقه‌ای "3+3" درباره تحولات قفقاز

بیانیه مشترک نشست منطقه‌ای "3+3" درباره تحولات قفقاز

دومین نشست سازوکار منطقه‌ای "3+3" در تاریخ 1 آبان 1402 هجری شمسی برابر با 23 اکتبر 2023 میلادی با حصور وزرای امورخارجه آذربایجان، ارمنستان، ترکیه، روسیه و ایران در تهران برگزار گردید.

در پایان نشست وزرای امور خارجه فرمت 3+3 درباره تحولات قفقاز بیانیه مشترکی صادر شد.

به گزارش اسپوتنیک، در این بیانیه مشترک آمده است:
1ــ با عنایت به اهمیت توسعه مناسبات دوستانه بین کشورها بر اساس منافع متقابل و حسن همجواری، در این راستا بر اهمیت حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات بر اساس منشور ملل متحد، احترام به حاکمیت، استقلال سیاسی، تمامیت ارضی، خدشه‌ناپذیری مرزهای شناخته شده بین‌المللی، عدم مداخله در امور داخلی، منع تهدید یا توسل به زور و احترام به حقوق بشر تأکید نمودند.
2ــ ضمن بیان دیدگاه‌های خود در خصوص مسائل گوناگون بین‌المللی، مهم‌ترین موضوعات مطرح در منطقه را بررسی نموده و بر اهمیت سازوکارهایی مانند سازوکار مشورتی منطقه‌ای "3+3" در فراهم آوردن فرصت‌های گفتگوی سازنده و ایجاد …

Read more

مجتمع معدنی چالدران باحدود ۵۰۰ هزار تن کانی سنگ اورانیوم

مجتمع معدنی چالدران باحدود ۵۰۰ هزار تن کانی سنگ اورانیوم

مجتمع معدنی اورانیوم «دیلک وردی» در آذربایجان غربی با سرمایه‌گذاری ۵ هزار میلیارد تومانی احداث می شود.

معاون سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی در این رابطه اعلام کرد: مجتمع معدنی و صنعتی اورانیوم شهدای آذربایجان غربی در مدت زمان ۳ سال و با سرمایه‌گذاری ۵ هزار میلیارد تومانی احداث می‌شود.

سیدجواد احمدی،‌ مدیر عامل شرکت مادر تخصصی تولید مواد اولیه و سوخت هسته‌ای ایران (تماس) در آیین عملیات اجرایی اکتشافات تکمیلی و معدن‌کاری در مجتمع معدنی و صنعتی اورانیوم شهدای آذربایجان غربی گفت: مطالعات پی‌جویی این معدن از سال ۱۳۹۹ آغاز شد و تاکنون اکتشافات و حفاری‌هایی در منطقه انجام شده است.

وی تصریح کرد: با عملیات‌های اجرایی مشخص شد این محدوده از نظر دارا بودن مواد پرتوزا به‌ویژه اورانیوم و عناصر همراه، منطقه‌ای مستعد محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: تاکنون حدود ۲۰۰…

Read more

دورویی و خودخواهی آمریکا عامل عدم دستیابی به راه حل برای درگیری فلسطین-اسرائیل

دورویی و خودخواهی آمریکا عامل عدم دستیابی به راه حل برای درگیری فلسطین-اسرائیل

7 اکتبر (15 مهر) موجی تازه از درگیری‌ها بین اسرائیل و فلسطین آغاز شد. این کشمکش خاص تا 15 اکتبر (23 مهر) جان بیش از چهار هزار نفر از هر دو طرف را گرفته است. شدت درگیری‌ها و قربانیان حاصل از آن در وضعیت چند سال اخیر اسرائیل-فلسطین کم سابقه بوده و به شکل قابل توجهی بر چشم انداز منطقه‌ای و کلی صلح در خاورمیانه تاثیر گذاشته است.

یکی از عوامل کلیدی که جرقه درگیری اخیر اسرائیل-فلسطین را روشن کرد،‌ بی توجهی ایالات متحده به خواسته‌های سیاسی مردم فلسطین و ترویج اجباری عادی سازی روابط میان اسرائیل و کشورهای عربی از سوی آمریکا بوده است

عربستان سعودی در سال 2002 «ابتکار صلح عربی» را پیشنهاد داد که طبق آن از اسرائیل خواسته می‌شد در ازای عادی سازی روابط با کشورهای عربی در قبال مساله فلسطین مصالحه کند. با این وجود در عمل فلسطینیان احساس می‌کنند آمریکا رویکرد «اول فلسطینیان، سپس کشورهای عربی» برای مذاکره را کنار گذاشته، هر چه بیشتر مساله فلسطین را به حاشیه رانده و به همین دلیل خشم شدیدی را در میان مردم فلسطین برانگیخته است…

Read more

شرکت تولی پرس کشتی به گل نشسته

شرکت تولی پرس کشتی به گل نشسته

شرکت تولی‌پرس باوجود اینکه در یک بازه زمانی جزء واحدهای تولیدی به نام در کشور بود، امروز به وضعیتی رسیده که در آستانه سقوط قرار دارد و کارگران باقی مانده آن به دنبال مطالبات خود بوده و درخواست احیای واحد را دارند.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، با آغاز خصوصی‌سازی در سال‌های گذشته، تعدادی از واحدهای تولیدی به بخش خصوصی واگذار شد، بنا بود اتفاق خوبی رقم بخورد و به رشد و توسعه اقتصادی منجر شود.

واگذاری به بخش خصوصی برای برخی واحدها آغاز روند نزولی آن‌ها بود؛ در استان قزوین هم چند واحد تولیدی به جای اینکه در مسیر توسعه قرار بگیرند، روند سقوط را طی کردند؛ تعدادی از آن‌ها پس از سال‌ها تلاش، کم‌کم سرپا شدند اما همه آن‌ها این سرنوشت را نداشتند. تولی‌پرس یکی از شرکت‌هایی است که پس از یک دوران طلایی امروز می‌توان از آن به‌عنوان یک کِشتی به‌گل نشسته یاد کرد که به یکی از چالش‌های حوزه کارگری در استان تبدیل شده است…

Read more

سیمای ناعادلانه و کریه اقتصاد کشور

رشد ۴ برابری میلیاردهای ایرانی همزمان با ۳ برابر شدن فقر مطلق

سیمای ناعادلانه و کریه اقتصاد کشور

موسسه خدمات مالی و بانکی سوئیس در جدیدترین گزارش خود درباره وضعیت ثروت در جهان، خبر داده که جمعیت میلیونر‌های ایران (براساس دلار) ۲۴۶هزار نفر است؛ چهار برابر ترکیه و سه برابر مصر. بر این اساس، جمعیت کل افرادی که در سال ۲۰۲۲ یک میلیون دلار و بیشتر ثروت داشته‌اند، ۵۹میلیون و ۳۹۱‌هزار نفر  است و ۹میلیون و ۷۷۰هزار نفر از این رقم مربوط به افرادی است که در منطقه آسیا و اقیانوسیه ازجمله ایران زندگی می‌کنند.

این آمار اما در حالی از پیش چشمانمان عبور می‌کند که طبق آخرین آمار مرکز پژوهش‌های مجلس، نرخ خط فقر طی یک دهه از ۱۹درصد به بیش از ۳۰درصد افزایش یافته، به این معنا که در واقع بیش از ۳۰درصد جمعیت ایران زیر خط فقر هستند! درصدی که البته بسیاری از کارشناسان اقتصادی آن را نزدیک به ۵۰درصد می‌دانند. یعنی در حالی‌که جمعیت میلیونر‌های ایران بالاتر از مصر، ترکیه و حتی …

Read more

در باره مرگ هولناک داریوش مهرجویی و همسرش

در باره مرگ هولناک داریوش مهرجویی و همسرش

نوشته ای از رضا شهابی و‌ کیوان مهتدی

مرور آثار هنرمندان بزرگ، کتابی است که وضعیت اجتماعی و تحولات فکری یک جامعه در آن تجلی مییابد. داریوش مهرجویی یکی از آن هنرمندان است که در تمام دوران کار خلاقه ی خود در این گرهگاه راهگشا بوده است، به گونه ای که نه بیان مسائل اجتماعی او را از مسئولیت کار خلاقه و انتقادی معاف کرده، و نه چنان غرق تجربه های هنری شده که نسبت به وضع موجود بی تفاوت باشد.

در این کارنامه پربار شاهد فیلم «دایره ی مینا» هستیم، جایی که فرودستان جامعه باید خون خود را تقدیم نظام خون آشام تبعیض و نابرابری کنند؛ همچنین همکاری دیگر او با غلامحسین ساعدی در فیلم «گاو» که یکی از مهمترین تجلی های بیگانگی زحمتکشان در عرصه هنر به حساب می آید، و تنگناهای بقای آن ها را نشان می دهد؛ «اجاره نشین ها» که بیانی است پرشور و همدلانه از یکی از بزرگترین مشکلات اجتماعی ما یعنی حق به مسکن؛ در ادامه، «هامون»، «پری»، «لیلا» و «درخت گلابی» ضمن تأکید بر دغدغه های روشنفکرانه، فردی، و هنری در واقع مکانیسم دفاعی هنرمند در دورانی هستند که تلاش می شد از مسائل اجتماعی سیاست زدایی شود؛ سپس به «بمانی» میرسیم، به ریشه ای ترین مشکل زمانه ی ما یعنی تبعیض و ستم بر زنان و پیامد هولناک آن در خودسوزی این زنان که راهی جز شعله …

Read more

۲۵ مهر سالروز درگذشت محمد فرخی‌یزدی

۲۵ مهر سالروزشهادت محمد فرخی‌یزدی

میرزا محمد فرخی یزدی ملقب به تاج الشعرا (۱۲۶۸ خورشیدی – ۲۵ مهر ۱۳۱۸)شاعر و روزنامه نگار  آزادی‌خواه و دموکرات صدرمشروطیت، سردبیر نشریات حزب کمونیست ایران از جمله روزنامه توفان  و همچنین نماینده مردم یزد در دوره هفتم مجلسشورای ملی بود.  

پدرش محمدابراهیم سمسار یزدی بود. برادری داشت عبدالغفور نام، که یازده سال از وی بزرگ‌تر بود. فرخی علوم مقدماتی را در یزد فراگرفت. قدری در مکتبخانه و مدتی در مدرسه مرسلین انگلیسی یزد تحصیل کرد. فرخی تا حدود ۱۶ سالگی درس خواند و فارسی و مقدمات عربی را نیک آموخت. او در حدود ۱۵ سالگی، و به دلیل اشعاری که علیه مدرسان و مدیران مدرسه یزد می‌سرود، از مدرسه اخراج شد.

در نوروز سال ۱۲۸۷ " برخلاف سایر شعرا که معمولاً قصیده‌ای در مدح حاکم و حکومت می‌ساختند" شعری در قالب مسمط ساخت و در مجمع آزادیخواهان یزد خواند. در پایان آن سروده، ضمن بازخوانی تاریخ ایران، خطاب به ضیغم‌الدوله قشقایی حاکم یزد چنین گفت…

Read more

تعطیلی برخی کلاس‌های درس در ارومیه به دلیل کمبود معلم

تعطیلی برخی کلاس‌های درس در ارومیه به دلیل کمبود معلم

کمبود معلم در ۵۰۶ مدرسه شهرستان ارومیه

با گذشت بیش از ۲۰ روز از آغاز سال تحصیلی جدید کلاس‌های درس در برخی از مدارس ارومیه به دلیل کمبود معلم تعطیل است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از ارومیه، ۲۲ روز از آغاز سال تحصیلی جدید گذشته و دانش آموزان راهی مدارس شده‌اند ولی گویا کمبود معلم در برخی مدارس ارومیه موجب تعطیلی کلاس‌های درس در این مدارس  شده است.

تعدادی از شهروندان با ارسال پیام و یا تماس تلفنی با خبرنگار ایلنا از تعطیلی کلاس‌های درس فرزندان خود به دلیل کمبود معلم شکایت کرده و گفتند: با وجود گذشت بیش از ۲۰ روز از بازگشایی مدارس هیچ کلاس درسی برای فرزندان ما تشکیل نمی‌شود.

با پیگیری خبرنگار ایلنا، مشخص شد تعدادی از مدارس شهر ارومیه کلاس‌های درس را به دلیل نبود معلم تعطیل کرده‌اند بیشتر این مدارس مقطع ابتدایی هستند.

به گفته والدین، برخی از مدیران این مدارس در تماس تلفنی با آنها درخواست ع…

Read more

مشکلات دانش آموزان سیستان و بلوچستان پایانی ندارد

مشکلات دانش آموزان سیستان و بلوچستان پایانی ندارد

ترک تحصیل ۳۰ درصد دانش آموزان سیستان و بلوچستانی به دلیل هزینه میلیونی سرویس مدارس/ترک تحصیل ۴۰۰۰ دانش آموز فقط در یک منطقه از استان/۱۵۰ هزار بازمانده از تحصیل و ...

نماینده سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان‌ها با اشاره به اینکه سالانه ۳۰ درصد دانش آموزان این استان به دلیل مشکلاتی از جمله کمبود و هزینه‌های میلیونی سرویس مدارس مجبور به ترک تحصیل هستند، گفت: این تعداد دانش آموز هم به ۱۵۰ هزار بازمانده از تحصیل اضافه می‌شوند و این یک هشدار جدی و بسیار خطرناک برای استان می‌تواند باشد.

فاروق اعظمی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، اظهار داشت: با گذشت بیست و سه روز از آغاز سال تحصیلی متاسفانه هنوز سرویس‌های طرح روستا مرکزی در استان سیستان و بلوچستان فعال نشده‌اند. آن هم استانی که با داشتن ۵۱ درصد جمعیت روستایی اولین استان از نظر روستانشینی و پهناورترین استان کشور به لحاظ پراکندگی جمعیت بعد از کرمان است…

Read more

داریوش مهرجویی کارگردان نامی کشور و همسرش به قتل رسیدند

داریوش مهرجویی کارگردان نامی کشور و همسرش به قتل رسیدند

محمدمهدی عسگرپور رئیس هیات‌رئیسه خانه سینما در گفت‌وگو با ایسنا خبر قتل داریوش مهرجویی و همسرش وحیده محمدی‌فر در خانه‌اش در کرج را تایید کرد.

طبق پیگیری خبرنگار انتظامی ایسنا، این حادثه در زیبادشت مشکین آباد رخ داده است و دختر داریوش مهرجویی ماجرا را به پلیس خبر داده است. همچنین طبق اطلاع خبرنگار ایسنا سردار هداوند فرمانده انتظامی استان البرز به ایسنا گفته است که «شواهد حاکی از آن است که این قتل بر اثر جراحت ناشی از ضربات سلاح سرد از ناحیه گردن و اعضای بدن انجام شده است».

داریوش مهرجویی متولد سال ۱۳۱۸ و از کارگردان‌های موج نوی سینمای ایران است که فیلم‌های مطرحی همچون هامون، دایره مینا، گاو، اجاره‌نشین‌ها، سارا، پری، لیلا، مهمان مامان و سنتوری را ساخته است

آخرین فیلم او «لامینور» بود که در سال ۹۸ ساخته شد.

داریوش مهرجویی در ۱۷ آذر ۱۳۱۸ در تهران در…

Read more

اطلاعیه کانون نویسندگان ایران درباره درگذشت میرشمس‌الدین ادیب‌سلطانی

اطلاعیه کانون نویسندگان ایران درباره

 درگذشت میرشمس‌الدین ادیب‌سلطانی

میرشمس‌الدین ادیب‌سلطانی درگذشت.

میرشمس‌الدین ادیب‌سلطانی، انسانی والا و فروتن، با دانشی استثنایی و توان‌مندی‌های بس گسترده ــ پزشک، فیلسوف، زبان‌شناس، منطق‌دان، نقاش، ریاضی‌دان، نویسنده، مترجم ــ در ۲۰ مهرماه ۱۴۰۲ در تهران درگذشت.

او در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۱۰ در خانواده‌ای اهل شعر و ادب پا به جهان گذاشت. به واسطه‌ی شغل پدر، کودکی را در شهرهای مختلف گذراند و در همان اوان زبان فرانسه را بدون معلم آموخت و زبان انگلیسی را از رادیو فرا گرفت. این اشتیاق زبان‌آموزی که از ذهن پرسش‌گر و آزاداندیش ادیب‌سلطانی خبر می‌دهد در سراسر عمر ادامه یافت و نتیجه‌ی آن تسلط او بر زبان‌های انگلیسی، فرانسه، آلمانی، ایتالیایی، لاتین، یونانی باستانی، عربی، روسی، ارمنی، پارتی، اوستایی، پارسی میانه و پارسی باستان بود.

پس از پایان دبیرستان در سال ۱۳۲۸…

Read more

کمونیست‌ها می‌توانند تصمیم بگیرند که با بقیه جنبش ضد ناتو متحد شوند یا شکست را انتخاب کنند.

کمونیست‌ها می‌توانند تصمیم بگیرند که با بقیه جنبش ضد ناتو متحد شوند یا شکست را انتخاب کنند.

کمونیست ها مکلف هستند که با دیگر عناصر جنبش ضد ناتو متحد شوند. از این رو طبعا بخشی از چپ هایی که روی نهادهای امپریالیستی سرمایه گذاری کرده‌اند، تلاش می‌کنند تا مانع اجرای این حکم و تعهد بشوند. هنگامی که حزب فرصت طلب کمونیست یونان ضمن حمله به روسیه به دلیل محافظت از مردم خود در برابر فاشیسم به دلیل رویدادهای چند سال اخیر،  و حمله به ساختارهایی مانند  پلتفرم جهانی ضد امپریالیستی بخاطر جانبداری آنها از مبارزه روسیه واکنش نشان داد؛ در اصل، این حزب در راستای منافع استعماری که با آن در ارتباط است، عمل کرده است.

 از آنجا که امپراتوری ایالات متحده آمریکا بیشتر مجبور به ترک اوکراین شده، ما نمی توانیم درسی را که این جنگ نیابتی به ما آموخته فراموش کنیم. چیزی که هست ما نمی توانیم به شمار زیادی از کمونیست‌ها در سراسر قلمروهای اروپا-آمریکا اعتماد کنیم تا مبارزه طبقاتی را بتوانند بطور صحیح و شایسته پیش ببرند. وقتی از حزب کمونیست یونان به عنوان نماینده دیگر اپورتونیست ها در کل حوزه امپراتوری صحبت می کنم، منظورم ف…

Read more

گفتگو با میرزاسیدی، عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان

گفتگو با میرزاسیدی، عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان

با کمبود حدود ۳۰ هزار معلم در مدارس روبرو هستیم/ بازنشستگان پاداش خود را بعضا تا دو سال، آن هم طی چند مرحله دریافت می‌کنند/ اکثریت آن‌ها رغبتی برای تدریس ندارند/ دغدغه قشر فرهنگی ما حضور روحانیون در مدارس نیست/ نیاز دانش‌آموزان به معلمین متخصص با ایدئولوژیک کردن آموزش و پرورش حل نمی‌شود

امتداد-محمد جعفری: هفته گذشته، خبر کمبود ۲۳ هزار معلم در کرسی‌های تدریس مدارس از سوی یکی از نمایندگان مجلس واکنش‌‍‌برانگیز شده و نگرانی‌های جدی را در این باره به دنبال داشت.

ولی میرزاسیدی، عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان و مسئول کمیته بازنشستگان این کانون در گفتگویی با امتداد، ضمن تشریح ابعاد این مسئله، اظهار داشت: متاسفانه در سه دهه اخیر، تضییع حقوق معلمین در حوزه بازنشستگان حتی بیش از شاغلین صورت گرفته است. از جمله در بخش پاداش که شاهد بودیم بازنشستگان پاداش خود را بعضا تا دو سال، آن هم طی چند مرحله دریافت کردند…

Read more

تاراج اموال مردم تحت عناوین کنک و مبهم ادامه دارد!

تاراج اموال مردم تحت عناوین کنک و مبهم ادامه دارد!

علیرضا بیگی نماینده مجلس از تبریز: اختیار مولدسازی به یک «شرکت خاص» واگذار شده!

اختیارات مولدسازی به هیئت عالی مولدسازی دارایی‌های دولت واگذار شده؛ هیئتی که طبق این مصوبه از تبعات تصمیمات خود مصونیت قضائی دارند و هیچ کسی نمی‌تواند آنها را نسبت به تصمیمات اتخاذ‌شده بازخواست کند. با وجود نقص‌هایی که متوجه مولد‌سازی است و مصونیت‌هایی که برای مجریان آن پیش‌بینی شده که آفت‌هایی بر آن مترتب است، با کمال تأسف مصوبه سران قوا درباره مولد‌سازی از طرف مجلس به‌عنوان قانونی که قابلیت اجرائی در پنج سال آینده را داشته باشد، تصویب شد.

روزنامه شرق نوشت: هیئت هفت‌نفره مولدسازی عبارت‌اند از: محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور (رئیس)، احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی (دبیر)، رئیس سازمان خصوصی‌سازی، وزیر کشور، وزیر راه و شهرسازی، معاون حقوقی رئیس‌جمهور، نماینده رئیس مجلس و نماینده رئیس قوه قضائیه…

Read more

بازتاب آتش افروزی اسرائیل بر علیه فلسطینی ها

بازتاب آتش افروزی اسرائیل بر علیه فلسطینی ها

روز یکشنبه اسرائیل از زمین، هوا و دریا غزه را هدف قرار داد و همزمان حماس نیز نیروهای بیشتری را به سمت اسرائیل گسیل کرد. در عین‌حال حزب‌الله لبنان و اسرائیل در منطقه مرزی آتش مبادله کردند.

با ادامه درگیری‌ها میان فلسطینی ها و اسرائیل، حملات همه‌جانبه ارتش اسرائیل به غزه و تبادل آتش با حزب‌الله لبنان در مرز، شمار کشته‌شدگان افزایش یافته است. شورای امنیت سازمان ملل در این‌باره نشست اضطراری برگزار می‌کند. تشکیلات خودگران فلسطین هم خواستار برگزاری نشست اضطراری اتحادیه عرب شد.

وزارت امور خارجه مصر هم اعلام کرده این کشور در حال مذاکره با عربستان سعودی و اردن برای کاهش تنش میان فلسطین و اسرائیل است. ایمن صفدی، وزیر امور خارجه اردن نسبت به «نوسان» اوضاع «به‌ویژه با توجه به شهرها و مناطقی از کرانه باختری که شاهد حملات و تجاوز‌های اسرائیل علیه مردم فلسطین اند» هشدار داده است…

Read more

سخنان خانم «عادله چرنیک بلند»، صدر فرقه دموکرات اذربایجان در نشست جمعیت مهاجرین ایرانی مقیم جمهوری آذربایجان.

سخنان خانم «عادله چرنیک بلند»، صدر فرقه دموکرات اذربایجان

در نشست  جمعیت مهاجرین ایرانی مقیم جمهوری آذربایجان.

امروز شنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۲ نشستی در دفتر جمعیت مهاجرین ایرانی ساکن جمهوری آذربایجان درشهر باکو برگزار شد.

در این نشست که به دعوت تشکیلات زنان این جمعیت تشکیل شده بود. مهمان ویژه ای از کشور آلمان حضور داشت.

مهمان ویژه این برنامه، خانم سارا کریم شاد بود که خود از استادان سرشناس موسیقی و یکی از نوازندگان چیره دست پیانو است. خانم کریمی شاد ضمن تشکر از مهمان نوازی گرم برگزار کنندگان این نشست قطعاتی نیز با پیانو نواخت که مورد تشویق گرم حضار قرار گرفت.

در ادامه این برنامه، رفیق عادله چرنیک بلند صدر کمیته مرکزی فرقه دموکرات آذربایجان، ضمن خوشامد گویی به شرکت کنندگان در مراسم و خیر مقدم به خانم سارا کریم شاد، با تشکر از مسئولین تشکیلات زنان جمعیت مهاجرین ایرانی، از جمله گفت:

دوستان عزیزم،  ما وظیفه داریم که در جمعی که حضور پیدا می کنیم،…

Read more

نرگس محمّدی برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳ شد

نرگس محمّدی  برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳ شد

نرگس محمدی فعال سیاسی ـ مدنی در شرایطی برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۲۳ شد که همچنان در زندان اوین زندانی است. نگاهی به کارنامه نرگس محمدی نشان می‌دهد او تمام عمر خود را برای آزادی مبارزه کرده؛ برای تحقق آزادی و صلح و عدالت. صدای نرگس محمدی هرگز در زندان و در لحظات کوتاه آزادی خاموش نشده است.

کمیته نوبل در بیانیه خود آورده است که این جایزه به‌دلیل مبارزه نرگس محمدی «با ستم بر زنان در ایران و مبارزه برای ارتقای حقوق بشر و آزادی برای همه»، به او اهدا می‌شود.

نرگس محمدی اول اردیبهشت ۱۳۵۱ در شهر زنجان متولد شد او در رشتهٔ فیزیک کاربردی دانشگاه بین‌المللی قزوین تحصیل کرده و یکی از مؤسسان «تشکل دانشجویی روشنگران» در این دانشگاه بود. در دوران فعالیت دانشجویی‌اش، دو بار هنگام برگزاری نشست‌های دانشجویی بازداشت شد. محمدی از سال ۱۳۷۵ خورشیدی روزنامه‌نگاری را در نشریه پیام هاجر آغاز کرد و در نشریات دیگر نیز مقاله‌هایی درب…

Read more

حماقت آغشته به توهم دانایی

حماقت آغشته به توهم دانایی

سیزدهم مهر، پنجم اکتبر،

روز جهانی معلم را به همه معلمان جهان به جز معلمان ایران تبریک می‌گویم چون ما گرفتار سرطان حماقتِ آغشته به توهم دانایی شده‌ایم و راه گریز از آن را ساده نمی‌دانم.

موضوع روز جهانی معلم در سال ۲۰۲۳ چنین است: ما برای آموزش معلم نیاز داریم، چاره جویی ضروری جهان برای جبران کمبود معلم!

برای جبران کمبود معلم که یک ضرورت جهانی است، چاره‌ای بیابیم، چنین معلمانی نیاز داریم.

توجه کنید که در تمام دنیای توسعه‌یافته، با میانگین ۱۲ تا ۱۶ نفر دانش‌آموز در هر کلاس، برای جبران کمبود معلم، یک مسأله بین‌المللی مطرح کرده‌اند تا شاید برای این فشار غیرانسانی بر شانه‌های معلمان خود چاره‌ای بیابند اما در مقابل، در ایران با اعلام رسمی حداکثر ۳۶ دانش‌آموز در هر کلاس که آن هم رعایت نمی‌شود، میانگین ۲۷ نفره ذکر شده در اسناد بالادستی را به فنای فراموشی دادند.

در حالی دادمان از کمبود معلم برای کلاس‌های…

Read more

بیانیه کانون صنفی معلمان در رابطه با روز جهانی معلم

بیانیه کانون صنفی معلمان در رابطه با روز جهانی معلم

روز جهانی معلم ۱۳ مهر/ ۵ اکتبر را گرامی می‌داریم

«معلمانی که برای آموزش نیاز داریم

چاره‌جویی جهانی برای رویارویی با کمبود معلم»

شعار امسال روز جهانی معلم، دو موضوع بسیار مهم را مطرح می‌کند که در آموزش و پرورش ایران هم، در میان کاستی‌های به بحران تبدیل شده آن جزو مهمترین‌ها محسوب می‌شوند.

«معلمان مورد نیاز؛ آموزش مطلوب». هریک از این دو دارای وجوه متفاوتی هستند. از یک نگاه می‌توان کمبود معلم را در نظر گرفت و از نگاهی دیگر ویژگی‌های معلمان را مدنظر قرار داد. معلمانی که در راستای دستیابی به آموزش مطلوب تربیت شوند و گام بردارند. معلمانی که خوب آموزش دیده‌اند؛ خوب آموزش می‌دهند و فارغ از دلمشغولی‌هایی که آنان را به روزمرگی می‌کشاند، همراه با دانش‌آموزان، با تکیه بر خلاقیت‌ها، حرکتی رو به جلو را پیش می‌برند.

بیانیه مفهومی یونسکو که همه ساله همراه با شعار روز جهانی معلم منتشر می‌شود، مطرح می‌کن…

Read more

۵ اکتبر (۱۳ مهرماه) روز جهاني معلم گرامی باد!

۵ اکتبر (۱۳ مهرماه) روز جهاني معلم گرامی باد!

روز جهاني معلم؛ فرصتی برای بازتعريف مسئوليت‌ها و حقوق معلمان­­­­­­­

روز جهانی معلم یک رویداد سالانه است که در ۵ اکتبر برگزار می‌شود. این روز توسط یونسکو نامگذاری شده است

در چهل و چهارمين اجلاس وزراي آموزش‌وپرورش كه در سال ١٩٩٤ و در شهر ژنو برگزار شد، فدريكو مايور مديركل وقت سازمان علمی ـ فرهنگی جهان «يونسکو » پيشنهاد كرد كه مجمع روزي را به نام روز معلم اعلام كند. اين پيشنهاد از سوي مجمع تصويب شد.

از سال ۱۹۹۴ به بعد، پنج اکتبر (۱۳ مهرماه) از سوي يونسکو براي ارتقاي جايگاه و منزلت معلمان، «روز جهاني معلم» اعلام شده است.

يونسکو هر ساله به منظور گرامي داشت روز جهاني معلم پيامي منتشر می‌کند.

تاملي در پيام‌های منتشر شده يونسکو در سال‌های اخير به‌درستی اين نکته را آشکار می‌کند که هدف اصلي از اعلام روز جهاني معلم، معطوف کردن توجه‌ها به جايگاه و نقش بنيادين معلمان در مقوله آموزش است…

Read more

تورم با پایین نگاه‌داشتن دستمزد مهار نمی‌شود

تورم با پایین نگاه‌داشتن دستمزد مهار نمی‌شود

یکی از ادعاهای پر سر و صدا در ارزیابی روند تعیین حقوق و دستمزد کارگران این است که می‌گویند افزایش حقوق و دستمزد تاثیر مستقیم بر افزایش تورم دارد.

اما در واقع حقوق و دستمزد کارگران بیش از اینکه توافقی سه جانبه باشد تابع اراده دولت است که در کمیسیون تلفیق دنبال می‌کند و روندی که در ‌شورای عالی کار جریان پیدا می‌کند، بیشتر حالت فرمایشی  دارد. این که تصور کنیم تشکل‌های کارگری کار را جلو می‌برند به معنای این است که ما از روند امور بی‌اطلاع هستیم.

دولت به عنوان بزرگترین کارفرما در این خصوص تصمیم می‌گیرد که عمدتا به نفع کارفرما است و تشکل‌های کارگری قدرت چندانی ندارند.

مصوبه دستمزد با توافق دولت و کارفرمایان به اجرا درمی آید هم چنان که یکی از کارشناسان حوزه کار گفته بود اگر خروجی جلسات ۱۰ سال گذشته شورای عالی کار را در نظر بگیریم و آن را در کنار افزایش تورم و هزینه‌هایی که کارگران در جامعه با آن روبرو هستند، بگذاریم با یک بررسی کلی م…

Read more

زیست بی ثبات، محیط زیست بی ثبات

زیست بی ثبات، محیط زیست بی ثبات

رضا شهابی، کیوان مهتدی، آرش جوهری، مهران رئوف

«عجز بشر است این،

یا آنکه حقیقت جهان است؟»

ـــ نیما یوشیج

 چه ارتباطی بین سفره ی خالی ما و ارومیه ی خشکیده وجود دارد؟ معضلات محیط زیستی ما و سرکوب تشکلها و نهادهای مستقل چگونه همبسته ی یکدیگر هستند؟ پیروزی جنبش مردمی ما چرا الزاماً در گروی تغییر رویکرد ما نسبت به محیط زیست قرار دارد؟ ما بر آنیم که میان معیشت ما و مشکلات محیط زیستی، میان تشکل زدایی از جامعه و فجایع محیط زیستی پیوندهای ضروری و دوسویه برقرار است، به گونه ای که رفع یکی بدون حل دیگری امکانپذیر نیست. اما پیش از پرداختن به این تلاقی گاه، ببینیم امتداد وضعیت کنونی به چه شکل خواهد بود؟ سرزمینی را تصور کنید که در آن فرونشست زمین بسیاری از محلات را متروکه کرده؛ مرگ بر اثر گرمازدگی در هر خانواده ای اتفاق می افتد؛ بچه هایمان را با ماسکهایی به اندازه ی سرشان به مدرسه می فرستیم و بیماری های تنفسی پای ثابت هر خانه و خانواده ای است درحالیکه اکثراً از پس هزینه های درمانی بر نمی آییم؛ مهاجرتهای اجباری و آوارگی به بخش ثابت زندگی جمعیتهای گوناگون بدل شده؛ زمینها بایر شده و منابع آب زیرزمینی اش ته کشیده، و سیاست گذاری های آبی با تبعیض و فساد غیرقابل تصوری همراه است تا جایی که آب آشامیدنی و شسشتوی در دسترس به امتیاز اقلیت مرفه بدل شده؛ در تمام منطق آوردن آب وظیفه ی طاقت فرسایی است که به دوش زنان و کودکان قرار گرفته و به بهای سلامت و گاه به بهای جان آنها تمام می شود؛ خشونت، تبعیض، و رقابت بین گرایشها و گروههای اجتماعی مختلف شدتی ب…

Read more

«زندان، شلاق و جریمه» در انتظار کارگران معترض

«زندان، شلاق و جریمه» در انتظار کارگران معترض

دادگاه انقلاب اسلامی اهواز ۱۷ کارگر معترض شرکت ملی فولاد را به زندان، شلاق و جریمه نقدی محکوم کرد

دادگاه انقلاب اسلامی اهواز ۱۷ تن از کارگران معترض گروه ملی صنعتی فولاد ایران را به اتهام «اخلال در نظم عمومی از طریق ایجاد هیاهو و جنجال»، به «زندان، شلاق و جریمه» محکوم کرده است.

خبرگزاری ایلنا روز چهارشنبه پنجم مهر، نوشت که هر یک از این کارگران به «دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان جزای نقدی در حق صندوق دولت بدل از سه ماه حبس تعزیری، و تحمل ۷۴ ضربه شلاق تعزیری محکوم شده‌اند. بر اساس این گزارش، این ۱۷ کارگر در تجمعی در سال ۱۴۰۱ به «وضعیت مدیریتی شرکت و وضعیت حقوقی خود، از جمله اجرا نشدن طبقه‌بندی» اعتراض کرده بودند.

در حکم دادگاه انقلاب اسلامی اهواز آمده است: «با توجه به وضعیت خاص متهمین کارگر، به لحاظ فقدان سابقه محکومیت کیفری، با احراز شرایط مقرر در ماده ۴۰ قانون مجازات اسلامی، مجازات شلاق…

Read more

انتقاد سه تشکل صنفی و سیاسی فرهنگیان از نظام آموزشی کشور

انتقاد سه تشکل صنفی و سیاسی فرهنگیان از نظام آموزشی کشور

بیانیه مشترک سه تشکل صنفی و سیاسی فرهنگیان کشور در آستانه بازگشایی مدارس. به گزارش سایت نو اندیش در این بیانیه آمده است:

در حالي به استقبال مهر و بازگشايي مدارس مي‌رويم كه كشور با مسائل، تنگناها و بحران‌‌هاي متعددي روبه‌روست و به تبع آن آموزش و پرورش نيز حال خوبي ندارد. جداي از مشكلات ساختاري در نظام آموزش و پرورش در طي سال‌هاي پس از انقلاب، بي‌ثباتي در مديريت و بي‌برنامگي در عرصه آموزش، نظام آموزشي را با چالش‌هاي جديد نيز رو‌به‌رو كرده است و اينك بعد از گذشت دو سال از دولت سيزدهم، دولت جديد نه تنها بر مشكلات پيشين فائق نيامده بلكه مشكلات جديدي را نيز بر حجم مشكلات قبلي آموزش و پرورش افزوده است. و با توجه به نقش فراگير و اثرگذار آموزش و پرورش و گستره آن بر همه شهروندان وخانواده‌ها «مي‌بايست آموزش و پرورش به عنوان مساله اصلي ‌ومهم حاكميت و جامعه در دستور كار قرار گيرد» تا بتوان با شناخت مسائل آن و يافتن راهكارهايي از گسترش ابعاد و پيامدهاي خسارت‌بار مسائل آن بر جامعه كاست. لذا در همين راستا براي برون رفت از بحران‌هاي كنوني علاوه برمطالبي كه در بيانيه‌هاي قبلي اشاره كرديم موارد زير را نيز متذكر مي‌شويم:…

Read more

بیانیه مشترک فعالان صنفی دانشگاه‌های کشور به مناسبت بازگشایی دانشگاه‌ها

بیانیه مشترک فعالان صنفی دانشگاه‌های کشور

به مناسبت بازگشایی دانشگاه‌ها

ما بازمی‌گردیم.

در سالی که گذشت، ما دانشجویان همگام با دیگر اقشار مردم در دانشگاه‌ها صدای اعتراض به ستم و استبداد را بلند کردیم و با همرزمانمان در خیابانْ پیمانِ مقاومت بستیم. بهای این ایستادگی زیاد و دستاوردهای آن ماندگار بود؛ بازداشت، اخراج، تعلیق و تهدید شدیم، اما پس از گذشت یک سال به نقطه‌ای رسیده‌ایم که باور داریم قدم در راهی بی‌بازگشت و روبه‌جلو نهاده‌ایم که بدل به آگاهی‌ای همگانی در بین ما شده است.

اکنون استبداد شاید بیش از هر زمان دیگر از بدو تاسیس، کمر به قتل دانشگاه بسته‌ است؛ از حذف دانشجویان و اساتید غیرهمسو از فضای دانشگاه، اخته‌کردن تشکل‌ها و محدود ساختن حوزه فعالیتشان، تفکیک و حذف یک‌به‌یک فضاهای دانشجویی، محروم‌کردن دانشجویان از امکانات رفاهی درخور و به‌حقشانْ گرفته تا حرکت به سوی پولی‌سازی دانشگاه و حذف آموزش رایگان. گرچه رد تازیانه‌ انضباطشان پابرجاست اما زخمشان کاری نیست؛ چراکه تجربه‌ی متناوب «خواستن، سرکوب و ایستادگی» در سالی که گذشت، ما را وارد مرحله‌ی تازه‌ای از کنشگری و مقاومت برای رسیدن به آرمان‌هایمان کرده است که اقدامات سرکوبگرانه حکومت را بی‌اثر خواهد کرد…

Read more

ایران به لحاظ تعداد میلیونر چهاردهمین کشور جهان است

ایران به لحاظ تعداد میلیونر چهاردهمین کشور جهان است

بنا بر اعلام موسسه خدمات مالی و بانکی سوئیس، ایران ۲۴۶ هزار میلیونر دارد. بر اساس این آمار تعداد میلیونرهای ایران ۴ برابر ترکیه و ۳ برابر مصر است. آمریکا، چین و فرانسه سه کشور اول این لیست را تشکیل می‌دهند.

ایران بنا بر اعلام موسسه خدمات مالی و بانکی سوئیس (UBS) ۲۴۶ هزار میلیونر دارد، یعنی ۴ برابر ترکیه و ۳ برابر مصر. آمریکا، چین و فرانسه سه کشور اول این لیست را تشکیل می‌دهند.

این موسسه در جدیدترین گزارش خود که به برآورد  وضعیت ثروت و دارایی بیش از ۵.۴ میلیارد انسان بزرگسال روی زمین پرداخته جمعیت کل افرادی که در سال ۲۰۲۲ یک میلیون دلار و بیشتر ثروت داشته‌اند را ۵۹ میلیون و ۳۹۱ هزار نفر برآورد کرده است.

گفته شده ۹ میلیون و ۷۷۰ هزار نفر از این تعداد افرادی هستند که در منطقه آسیا اقیانوسیه از جمله ایران زندگی می‌کنند.

سهم ایران از کل میلیونرهای منطقه آسیا اقیانوسیه در این سال نیز بالغ بر ۲.۵ درصد محاسب…

Read more

ترویج دروغ بزرگ تورم‌زا بودن دستمزد

ترویج دروغ بزرگ تورم‌زا بودن دستمزد

. در دنیا ایران را در طبقه‌بندی‌ها، جزو کشورهایی با قابلیت ضعیف توانمندی طبقه‌بندی کرده‌اند و ما در بین ضعیف‌ها، جزو معدود کشورهایی هستیم که شیب سقوط توانمندیمان به طور نسبی از بقیه ضعیف‌ها بیشتر است. ما فقط از طریق توزیع عادلانه قدرت و ثروت و با اتکا به یک برنامه با کیفیت مشارکت‌محور می‌توانیم از این شرایط خطرناک عبور کنیم.

«فرشاد مومنی» استاد دانشگاه علامه طباطبایی در نشستی به بررسی مهمترین علل و ریشه‌های تورم و بیان راهکارهایی برای کنترل این پدیده نامطلوب اقتصادی پرداخت.

در ابتدای این نشست، مومنی گفت: وقتی که تورم در کشوری بیش از 50 سال تداوم پیدا می‌کند، معنایش این است که ما با یک مساله ساختاری روبه‌رو هستیم و با دست‌کاری‌های اقتصادی، نمی‌شود آن را حل کرد. ابتدا باید یک اراده سیاسی وجود داشته باشد و آن هم در شرایطی که حکومت و ساختار قدرت توزیعش، ناعادلانه باشد جزو محالات است. در حیطه اجتماعی هم باید اعتماد زایل‌شده فرودستان و تولیدکننده‌ها باید برگردد…

Read more

کسی پاسخگوی ابهامات مولدسازی نیست

کسی پاسخگوی ابهامات مولدسازی نیست

راغفر: کسانی که مدعی‌اند در اجرای مولدسازی‌ها شفاف هستند لازم است جزییات لیست اموالی که قرار است به فروش برسانند را اعلام کنند و بگویند که این اموال را با چه قیمتی، به چه کسانی و مهمتر اینکه با چه تسهیلاتی به فروش می‌رسانند و فروخته‌اند.

بسیاری از موارد که در همه جای دنیا به عنوان فساد تلقی می‌شود در ایران قانونی شده‌ و مثال آن فروش نفت توسط افراد است که گفته می‌شود؛ اسم پسر یکی از مقامات در فروش نفت نام برده می‌شود که روزانه یک میلیون دلار درآمد حاصل از فروش از نفت داشته‌ است.

حسین راغفر، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره ابهامات برنامه مولدسازی دارایی‌ها دولت با بیان اینکه مساله را باید فراتر از این موضوعات دید، اظهار داشت: ساز و کاری که برای این پدیده مولدسازی دیده شده دقیقا منطبق با انحصار به اضافه صلاحدید منهای پاسخگویی که این فرمول در برنامه مولدسازی دولت سیزدهم دیده می‌شود…

Read more

وضعیت بحرانی فضای آموزشی کهگیلویه و بویراحمد

وضعیت بحرانی فضای آموزشی کهگیلویه و بویراحمد

ترک تحصیل دانش آموزان به دلیل فقر مالی

 3700 دانش‌آموز توان خریدن کتاب درسی را ندارند

۱۷ هزار دانش‌آموز کلاس اولی استان کهگیلویه و بویراحمد با شعار "مهر مهدوی و مدرسه ایران قوی" در حالی در جشن شکوفه‌های ۲۹ شهریور امسال قرار است سال تحصیلی خود را آغاز کنند که بنا بگفته مدیرکل آموزش و پرورش این استان، سه هزار و 700 نفر از دانش آموزان استان، توان خرید کتاب درسی و شرایط لازم برای آماده شدن در کلاس های درسی جدید خود را ندارند.

به گزارش ایلنا از یاسوج، اول مهرماه سال‌جاری ۱۷۲ هزار دانش آموز در بیش از سه هزار فضای آموزشی سال تحصیلی را در استان کهگیلویه و بویراحمد آغاز و شش کمیته در ستاد بازگشایی مدارس استان تشکیل شده تا شاهد برگزاری آیینی باشکوه برای آینده سازان ایران و این استان باشند.

۳۲ درصد دانش آموزان در ۶۸ درصد فضای آموزشی استان کهگیلویه و بویراحمد در روستاها درس می‌خوانند و …

Read more