header photo

سفر نخست وزیر ژاپن به ایران؛ میانجیگری برای کاهش اختلافات میان تهران – واشنگتن

سفر نخست وزیر ژاپن به ایران؛

میانجیگری برای کاهش اختلافات میان تهران – واشنگتن

نخست وزیر ژاپن پیش از ترک توکیو به مقصد تهران در جمع خبرنگاران اظهار امیدواری کرد که گفت و گو و دیدار با مقامات جمهوری اسلامی به گونه ای باشد که تنش ها در منطقه خاورمیانه را کم و یا خنثی کند.

تبادل صریح دیدگاه ها” میان واشنگتن و تهران

به گزارش خبرآنلاین، “شینزو آبه” صبح روز چهارشنبه (به وقت محلی) در فرودگاه “هاندا” توکیو گفت که می خواهد از طریق میانجیگری میان ایران و آمریکا به صلح و ثبات منطقه کمک کند.

او که به عنوان نخستین رهبر ژاپن بعد از چهار دهه به ایران سفر می کند قصد دارد از ظرفیت روابط دوستانه و سنتی تهران و توکیو برای کاهش تنش ها در منطقه به ویژه میان ایران و آمریکا که به بالاترین حد رسیده است استفاده کند.آبه تاکید کرد که می خواهد از طریق “تبادل صریح دیدگاه ها” به کاهش تنش ها در منطقه کمک کند.

برنامه دو روزه سفر “شینزو آبه” به تهران دیدار و گفت و گو با مقامات جمهوری اسلامی ایران از جمله “حسن روحانی” رییس جمهوری اسلامی ایران است “تارو کونو” وزیر خارجه ژاپن نیز چند ساعت قبل از دیدار آبه با رییس جمهوری اسلامی ایران، با “محمد جواد ظریف” همتای ایرانی خود دیدار خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، دیدار آبه از تهران که نخستین دیدار یک رهبر ژاپن از ایران بعد از دیدار سال ۱۹۷۸ “تاکئو فوکودا” نخست وزیر وقت ژاپن است به دنبال خروج آمریکا از قرارداد هسته ای ایران موسوم به برجام و بازگشت مجدد تحریم ها علیه ایران انجام می شود، ژاپن عضو برجام نیست اما از این قرارداد بین المللی حمایت کرده است.

سفر آبه به تهران فرصت خوبی برای ارتقا جایگاه دیپلماتیک ژاپن پیش از برگزاری نشست سران گروه جی ۲۰ که روزهای ۸ و ۹ تیر امسال در اوزاکا برگزار می شود، است.

چالش های آبه نیز در سفر به ایران چند بعدی است از جمله اینکه او بتواند راه را برای گفت و گو بین ایران و آمریکا به عنوان متحد دیرین خود از طریق کاهش اختلافات ایجاد کند.مقامات ژاپن می گویند «آبه نمی تواند یک واسطه باشد، بلکه هدف او از سفر به ایران کاهش تنش ها و افزایش ثبات در خاورمیانه به عنوان تامین کننده انرژی این کشور است».ایران تا زمانی که آمریکا معافیت های خرید نفت ژاپن را لغو کرد یکی از تامین کنندگان اصلی انرژی توکیو بوده است.

آبه پیش از سفر به تهران حمایت “دونالد ترامپ” رییس جمهوری آمریکا که اواخر ماه میلادی گذشته به ژاپن سفر کرد را جلب کرد، او همچنین پیش از سفر با مقامات عربستان سعودی، رژیم صهیونیستی و امارات تلفنی گفت و گو کرد.

گزارش کیودو می افزاید: به دنبال خروج آمریکا از برجام و بازگشت مجدد تحریم های ایران، تنش ها در خاورمیانه افزایش یافته است ایران هم ماه گذشته میلادی اعلام کرد برخی از تعهدات خود ذیل برجام را تعلیق می کند و ۶۰ روز به طرف های اروپایی برجام مهلت داد تا برای نجات آن کاری کنند

آزادی نزار زکا در آستانه سفر نخست وزیر ژاپن؛ پیام تهران به واشنگتن

به گزارش ایسنا، غلامحسین اسماعیلی در چهارمین نشست خبری خود با خبرنگاران … در رابطه با آخرین وضعیت پرونده نزار زاکا اظهار کرد: من ۴۸ ساعت قبل خبری را در این ارتباط اعلام کردم که تقاضای در این مورد برای ما واصل شده که هم خود محکوم تقاضای آزادی مشروط داشته و هم رئیس جمهور لبنان مکاتبه‌ای را انجام دادند و مساعدتی در رابطه به این شهروند و تبعه کشورشان را داشته‌اند

موضوع را بررسی کردیم و برابر قانون کسانی که تا ۱۰ سال حبس داشته باشند و حداقل یک سوم مجازات خود را سپری کنند و همچنین در دوران مجازات حسن رفتار داشته باشند و قرائن و شواهد این موضوع را تأیید کنند که بعد از آزادی مجدداً مرتکب جرم نشوند، اگر قاضی دادگاه این وضعیت را تأیید کرد می‌توانند حکم به آزادی مشروط صادر کند.اسماعیلی گفت: دادگاه ما امروز با آزادی مشروط آقای نزار زاکا موافقت کرد و تحویل نمایندگان کشور لبنان خواهد شد. در یک فرآیند کاملاً قضائی، نه موضوع تبادل، نه موضوع سیاسی و هیچ موضوع دیگری در این فرآیند مدنظر نبوده است

سخنان ترامپ همزمان با سفر مهم شینزو آبه به ایران

رئیس جمهور آمریکا مدعی شده است که ایران رفتار خود را در نتیجه تاثیر تحریم‌های آمریکا و خروج دولت آمریکا از توافق هسته‌ای تغییر داده است.

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری آر تی روسیه، ترامپ روز سه‌شنبه در کاخ سفید و در حضور جمعی از خبرنگاران درباره ایران مدعی شد: «ایران اکنون به خاطر تحریم‌ها و بقیه چیزهای دیگر، کشوری متفاوت از آن چیزی هست که من به اینجا [کاخ سفید] آمدم»…

رئیس جمهور آمریکا با استناد به ادعای خود این اظهارات را نیز مطرح کرد: «آن‌ها اکنون بسیار بیشتر از قبل به آمریکا احترام می‌گذارند»…

وی با رویگردانی از تاثیر تحریم‌های آمریکا بر مردم عادی ایران، همچنان که آن را پیش از این جنگ اقتصادی علیه ایران خوانده است این اظهارات سخیف را مطرح کرد: «آن‌ها دچار تورم چشمگیری هستند، پول آن‌ها آن‌قدر بی ارزش است که نمی‌توان قرص نانی با آن خرید».

رئیس جمهور آمریکا در ادامه مطرح کردن این اظهاراتش علیه وضع معیشت مردم ایران در اظهاراتی فرافکنانه گفت: «من مایلم درباره این مشکلات به آن‌ها کمک کنم»!..

ظریف: تا آمریکا به اقدامات تروریستی خود پایان ندهد مذاکره نمی‌کنیم

ایسنا؛ محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگو با “التلفزیون العربی” گفت: آمریکا وارد جنگ اقتصادی با ایران شده است؛ جنگ جنگ است خواه اقتصادی باشد خواه نظامی و ما هرگز به آمریکا اجازه نخواهیم داد که به صورت یکجانبه جنگ را بر ملت ایران تحمیل کند و حتماً همه متضرر خواهند شد.

وی با اشاره به تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران گفت که جنگ اقتصادی رئیس جمهوری آمریکا علیه ایران تروریسم است و تا زمانی که به اقدامات تروریستی پایان ندهند ما هرگز با آنها گفت‌وگو نخواهیم کرد

Go Back

Comment